Article headline
Het verhaal achter de deal: Spanbroekerweg 25
Leven

Het verhaal achter de deal: Spanbroekerweg 25

'We vonden dat we vooruit moesten kijken. Het komt altijd goed. Linksom of rechtsom'

Het verhaal achter de deal: Spanbroekerweg 25

Mark Rood en zijn vrouw Ingrid verhuisden onlangs met hun drie kinderen van Obdam naar Spanbroek. Ze wonen nu op een minuut lopen van hun luxe groepsaccommodatie Herberg Spanbroek. Beide panden kocht het stel aan bij Klaver Makelaardij en ook de ‘oude’ woning werd door Klaver verkocht.

Herberg Spanbroek

Een droomhuis vlak bij hun boutique accomodatie Herberg Spanbroek. Je zou zeggen too good to be true, maar het is Mark en Ingrid Rood gelukt. En dat terwijl ze niet eens op zoek waren naar een nieuwe woning. Ingrid: “We hadden een heerlijk familiehuis in Obdam dus keken helemaal niet naar andere huizen. Tot we van de vorige eigenaar hoorden dat deze prachtige pastorie in de stille verkoop kwam. Toevallig bezochten we in diezelfde periode in Vught een accommodatie, vergelijkbaar met de onze, en zagen we dat de eigenaren in een soortgelijke beheerderswoning ernaast woonden. Dat leek ons ook wel wat!” Omdat dit huis door Klaver Makelaardij werd aangeboden, namen we contact op met Klaver Makelaardij. Mark: “We waren benieuwd wat Geert ervan vond; die was ook helemaal enthousiast.” Ze besluiten om de pastorie aan te kopen onder voorbehoud van de verkoop van hun eigen woning. Mark: “Toen braken er een paar heel spannende maanden aan. Voordat je eigen huis in de verkoop staat, ben je zo een paar weken verder.” Uiteindelijk hebben ze ruim twee maanden om hun huis te verkopen. Ingrid: “We hebben het precies binnen die limiet gehaald, maar het was tot het laatst aan toe heel spannend.” Mark licht toe dat hun Obdamse woning in eerste instantie te hoog in de markt was gezet. “Het was een gezellig karakteristiek familiehuis, maar ligt wel vlak bij het spoor. Wij hebben daar nooit last van gehad, maar niet iedereen wil dat.” Als de woning opnieuw voor een iets lagere prijs in de markt wordt gezet is hij zo verkocht. Ingrid: “Opeens werd er ruim boven de vraagprijs geboden!” Uiteindelijk krijgen ze een heel goede prijs voor hun huis en kunnen ze met een gerust hart de pastorie kopen.

Als kind fietste Ingrid al langs het huis en was ze zwaar onder de indruk. Van de pastorie en de bewoner: Rob de Nijs

Het scheelt dat ze vrijwel direct in de pastorie kunnen trekken. Ingrid: “Alles was een aantal jaar geleden helemaal naar onze smaak verbouwd dus we konden er op wat schilderwerk na zo in.” Het stel is helemaal blij met de vloerverwarming, het isolatieglas, de eiken visgraatvloer en de stalen deuren. “Ook de mooie basic keuken en badkamer zien er nog zo goed als nieuw uit.” Mark vult zijn vrouw aan: “Ik ben schilder, dus heb met het schilderwerk er nog een beetje onze eigen touche aan kunnen geven.” Terugkijkend zijn ze beiden erg tevreden hoe het allemaal is gegaan. Ingrid: “Het voordeel was dat we niet weg moesten. Als het zou lukken, zou het mooi zijn, maar anders was het ook goed geweest.” Dat het uiteindelijk gelukt is om de pastorie te kopen had ook te maken met de gunfactor die ze hadden bij de verkopende partij. Mark: “Dat we zo dicht bij onze herberg zouden komen te wonen hadden we nooit gedacht. Al met al is het een uniek verhaal. Zeker als je bedenkt dat Ingrid hier als kind langsfietste en al zwaar onder de indruk was van het huis. Al kon het er ook mee te maken hebben dat Rob de Nijs er toen woonde”, zegt hij lachend.

Krap een half jaar nadat ze de herberg kochten, brak de coronacrisis uit en hadden ze nauwelijks inkomsten uit de herberg. Mark: “Nu zijn we alweer een aantal maanden up and running en, omdat veel zakelijke bijeenkomsten door bedrijven worden ingehaald, drukker dan ooit.” Ze realiseren zich daardoor des te meer hoe fijn het is om dichtbij te wonen. Mark: “We vonden dat we vooruit moesten kijken. Het komt altijd goed. Linksom of rechtsom.” Ingrid: “Of we hier ooit weggaan? Als bonus hebben we een adembenemend uitzicht en een zwembad dat vorig jaar is aangelegd. Wat denk je zelf?!”

Herberg Spanbroek
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen