Article headline
Creëer je eigen ‘blue zone’
Leven

Creëer je eigen ‘blue zone’

Blauw is mijn lievelingskleur. In de stolp waar ik opgroeide, hadden wij een blauwe kamer. Mijn moeder houdt van blauw. Misschien is het me dus wel met de paplepel ingegoten. Thuis ben ik mij weer heel bewust van die ‘paplepel’. Een klavertje vier, met onze prachtige Flip erbij. Wij zijn in de wolken met onze ‘blue zoon’.

Creëer je eigen ‘blue zone’

‘Blue zone’, ik noem het niet zomaar. Ik ben erdoor geïnspireerd geraakt. En dan niet de blauwe zone waar je kort mag parkeren; regels inspireren mij meestal niet. Deze ‘blue zone’ gaat over plekken op aarde waar mensen gezonder leven en ouder worden. Een levensstijl waarbij men zelf z’n voedsel verbouwt, plantaardig, met veel bonen. Waarbij mensen veel bewegen, hun land bewerken. Minder suiker eten, meer lachen. Waarbij ze minder vlees eten, hun doelen scherpstellen, minder stress ervaren en bovenal familie en goede vrienden op de eerste plek zetten. En last but not least: iedere dag een goed glas wijn drinken. Dankzij de recente eerste oogst op wijngaard Avendorp kijk ik daarnaar uit.

Er zijn momenteel vijf blauwe zones, die zijn gelegen in het buitenland. Nu hou ik ervan om iets te maken, zeker als het nog niet bestaat. Dus hoe mooi zou het zijn als we de inspiratie van die blauwe zones naar hier halen? Een eigen, Nederlandse ‘blue zone’ creëren. Vanuit je eigen fijne plek zelfvoorzienend leven met je naasten. Zou u ook nóg liever dat fijne huis kopen, gelegen in een ‘blue zone’, waar mensen ouder worden en meer lachen? Dat klinkt op z’n minst uitnodigend. Toch?

Vanuit Klaver Makelaardij zijn wij goed in het verkennen van uw persoonlijke woonbehoeften. Zodat u vindt, zonder te hoeven zoeken. Wij geloven in vraag-gestuurd bouwen en zijn bezig met die toekomst door te praten met ontwikkelaars en aannemers. Om zoveel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk op hun plek te krijgen. Zoals ik zei: onze Nederlandse ‘blue zone’.

Een inspirerende gedachte om mee te nemen in een goed gesprek over vandaag, het nieuwe jaar, of tijdens dat goede glas wijn. Ik zeg: proost!

Buitengewone groet,

Geert Klaver

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen