Article headline
Trotse Noord-Hollander Dirk Reijne
Leven

Trotse Noord-Hollander Dirk Reijne

We kennen Dirk Reijne onder andere als inspecteur voor het Texels schapenstamboek, een functie die hij ruim 40 jaar heeft bekleed...

Trotse Noord-Hollander Dirk Reijne

We kennen Dirk Reijne onder andere als inspecteur voor het Texels schapenstamboek, een functie die hij ruim 40 jaar heeft bekleed. Daarnaast was Dirk 25 jaar bestuurslid van de Paasvee tentoonstelling in Schagen, waarvan hij 16 jaar lang voorzitter is geweest. Hij is momenteel inspecteur van het KWPN paardenstamboek en het koeien ras Blonde d’Aquitaine. Voor de veulenveiling in Midden-Nederland selecteert Dirk veulens en treedt dikwijls op als veilingmeester op veilingen van koeien. Dirk is 46 jaar getrouwd met Ans, woonachtig in Barsingerhorn en samen hebben ze drie kinderen, Jaap-Willem, Maarten en Anne. Inmiddels zijn er 7 kleinkinderen. Dirk kijkt met een glimlach om de hoek van de achterdeur. Spijkerbroek en fleecevest aan, klompen aan zijn voeten. ,,Kom binnen!” zegt hij. De stolpboerderij aan de Heerenweg waar hij woont heeft nog een traditionele indeling, je stapt direct de koegang in met geeltjes op de vloer. Oud blauw siert de muren en er zijn lichtjes gedrapeerd om de deur naar het woonhuis. Een knus geheel. ,,Er staan hier nu veel spullen, waarvan een deel van mijn overleden broer Klaas is. Dat moeten we nog opruimen.” De keuken aan de voorkant van de boerderij is gezellig, met grote tafel en zicht op de weg. Ans schenkt de koffie in. ,,Zwart?” vraagt ze.

Waarom bent u trots op Noord-Holland?

,,De provincie vind ik prachtig en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik op het platteland woon, in een pittoresk dorp op een unieke plek. Deze stolp was eerst van mijn ouders, dus ik ben hier geboren en getogen. Ik run hier mijn hobbyboerderij, met paarden en schapen. Ans en ik zijn gek van ‘wolkenluchten’. Als de zon ondergaat dan kijken we er samen graag naar, vanuit deze plek is het altijd weer een bijzonderheid. Verder ben ik erg trots op ons gezin. Van onze kinderen en kleinkinderen kan ik enorm genieten.”

Wat is voor u het mooiste plekje in Noord-Holland?

,,Thuis, hier in en om de boerderij. Ik vind het heerlijk om in de stal met mijn beesten te rommelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het voorjaar. Dan kan ik uren op een baal stro zitten en naar de pasgeboren lammetjes kijken. Dan ben ik ze onbewust al aan het keuren; kijk dat is een beste en dat is een héle beste en die daar is wat minder. Zo gaat dat.”

DIRK EET GRAAG BIJ

de Posthoorn in Schagen. ,,Mét Ans natuurlijk.”

OP VAKANTIE

gaan Dirk en Ans niet vaak. ,,Soms een paar nachtjes weg, maar dan wel in Nederland. Op de laatste dag na de koffie weer snel op huis an.”

DE PERFECTE DAG

begint voor Dirk met ‘als gezond mens’ opstaan. ,,Dan de beesten doen, lekker met Ans ontbijten en daarna de hele dag ravotten met de kleinkinderen. Of een mooie keuring meemaken.”

HET MOOISTE EVENEMENT van Noord-Holland

vindt Dirk de Paasvee tentoonstelling.

,,Ik heb hier zo veel mooie herinneringen aan, prachtige tijden beleefd en ik kan er nu als toeschouwer ook enorm van genieten.”
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen