Article headline
Stiel in the garden
Leven

Stiel in the garden

Twee weken lang was het landje op de Avendorp terp omgetoverd tot het pop-up restaurant Stiel@TheGarden. Een zeer geslaagde samenwerking tussen onder meer Restaurant Stiel, Geert Klaver en de mannen van de wijngaard Avendorp.

Stiel in the garden

De bijzondere locatie op het landje in Schagen was van 15 juni tot en met 26 juni getransformeerd tot een pop-up restaurant. Compleet met kas, livemuziek, kunst, een buitenkeuken en een voortreffelijk diner. Chef-kok Muus Rietveld, van restaurant Stiel in Schagen: “De gasten werden feestelijk verwelkomd met een glaasje Nederlandse mousserende wijn, waarna ze ongeveer een uur hadden om de wijngaard, biologische moestuin en het nabijgelegen strandje te verkennen. Op verschillende plekken hadden we kampvuren gemaakt, waar je heerlijk een glaasje wijn tussen de wijnranken kon drinken. Daarna nodigden we ze uit op het terras of in de kas voor een feestelijk shared dining diner gemaakt van streekproducten. Het was ontzettend leuk om veel vaste gasten en relaties te mogen ontvangen, dankzij de aandacht in de media vooraf hadden we zelfs mensen uit Alkmaar, Amsterdam en Volendam.”


Van Nederlandse bodem

Het shared dining diner, dat uit zes etappes bestond, stond zoveel mogelijk in het teken van de locatie. Dat betekent onder meer een aantal Nederlandse wijnen en veel groente uit de biologische moestuin. “We hebben voor wat grovere structuren gekozen dan we normaal gesproken in ons restaurant gebruiken en we roosterden de groente, als groene kool en bospeen, boven het vuur. Zo begonnen we met een taco gevuld met Mexicaans stoofvlees en zoetzure rode kool en zeebaars met passievrucht en kokos.” Tussen de gangen door werden de gasten uitgenodigd voor onder meer livemuziek op het strand. “Het muziekprogramma was samengesteld door singer/songwriter Peter van Vleuten. Naast muziek was de kas ook sfeervol ingericht met onder meer foto’s van Govert de Roos en stonden er beelden op het land van kunstenaar Ron Moret. Het was in alle opzichten één grote creatieve samenwerking.” 

No items found.
No items found.

Kermis in Schagen

Hoewel de aanleiding van het pop-up restaurant in eerste instantie de kermis was die elk jaar precies voor de deur van Restaurant Stiel plaatsvindt, is het nu iets wat de restauranteigenaar sowieso elk jaar samen met Klaver en de jongens van Avendorp zou willen organiseren. “Voor ons zijn dit normaal rustige weken, dat hebben we nu omgedraaid; we hebben nog nooit zo hard gewerkt! Van 09:00 uur tot 02:00 uur waren we in de weer, maar het was in een woord fantastisch om zo veel gasten elke avond op het landje te mogen ontvangen. We kregen van mensen terug dat het een avond was om nooit meer te vergeten. Daar doe je het toch voor?! We hadden nu slechts twee weken de tijd om alles voor te bereiden en kijk wat we samen hebben neergezet. Als het aan ons ligt, doen we het volgend jaar nog eens dunnetjes over! Dit smaakt echt naar meer!”

Wijngaard Avendorp
De wijngaard aan de voet van terp Avendor is een kleinschalige wijngaard van circa 0,5 hectare groot met 1.750 wijnstokken. In 2020 zijn de eerste wijnstokken aangeplant. Samen maken de jongens van Avendorp (h)eerlijke wijn, die met passie geteeld wordt door wijngenoten uit de omgeving van Schagen. Avendorp is een non-profitorganisatie. De wijngaard wordt gerealiseerd met donaties van wijngenoten en met de verkoop van flessen wijn. Naast een wijngaard is er ook een biologische moestuin. Restaurant Stiel oogst daar straks onder andere rabarber, Nieuw-Zeelandse spinazie en andijvie . Ook is er een bloemenveld met eetbare bloemen die ze in hun gerechten verwerken.

Restaurant Stiel

Markt 23

1741 BS Schagen

T 0224 820 222
info@restaurantstiel.nl
restaurantstiel.nl

No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen