Article headline
Talenten uit de regio: Rob en Eline Hartog
Leven

Talenten uit de regio: Rob en Eline Hartog

Uit één nest, samen aan de top in snelheid en precisie

Talenten uit de regio: Rob en Eline Hartog

Eline Hartog is 27 jaar, ze groeide op in Abbekerk en woont momenteel in Westzaan met haar vriend en hun twee zoontjes Per (9 maanden) en Vans (2 jaar). Ze werkt als coördinator bij een detacheringsbureau. Met haar paard Verdi rijdt ze op Grand Prix niveau dressuur.

,,Op mijn 14de kreeg ik mijn eerste paard van mijn oom. Ik wilde graag een ‘paardenopleiding’ gaan doen. Daarvoor was dat paard niet geschikt. Toen kwam Verdi op mijn pad, die ik nu al 10 jaar heb. Samen doorliepen we alle klassen en behaalden we mooie resultaten. Onze 5de plaats op een internationale wedstrijd met een groot deelnemersveld in Saumur was een hoogtepunt, net als de eerste keer dat we Grand Prix startte en meteen een winstpunt reden. Het mooiste vind ik de training en het proces naar de wedstrijd toe. Dressuur rijden gaat grotendeels om precisie en harmonie met je paard. Daarbij is het een jurysport. Het geeft een enorme kick als alles samen komt op het juiste moment en de jury ook positief is. Het hebben van een paard is een grote verantwoordelijkheid, want je bent er iedere dag mee bezig. Voor mij is het een onderdeel van mijn leven. De laatste jaren hadden we wat tegenslag door blessureleed. Dat vergt doorzettingsvermogen en geduld, maar ik hoop dat we binnenkort weer in de ring verschijnen. Wat ik graag nog even wil benadrukken, zonder onze ouders waren Rob en ik nooit zo ver gekomen.”

"Zonder onze ouders hadden we dit nooit bereikt"

Rob Hartog is 26 jaar. Hij woont bij zijn ouders in Abbekerk en werkt als onderhouds- monteur bij Tata Steel. Onlangs werd hij Europees Kampioen motorracen in de Supersport 600 klasse.

,,In 2012 en 2014 werd ik Nederlands kampioen. Daarna is het heel snel gegaan, want een jaar daarna reed ik mijn eerste EK. Vorig jaar werd ik op één punt na tweede. Dit jaar konden we revanche nemen. Ik praat in de ‘we’ vorm, want inmiddels hebben we een team van 9 mensen waarmee we heel Europa doorreizen naar wedstrijden. We begonnen met een klein busje, maar inmiddels hebben we een grote vrachtwagen. Ik werk 32 uur per week en al mijn vrije dagen gaan op aan de wedstrijden. Ik heb het er graag voor over, de snelheid, het teamwork en het succes zijn de reden waarom ik hier vol voor ga. In de afgelopen 8 jaar ben ik iedere keer nog beter geworden, dat is super gaaf en voor mij een enorme motivatie. Het doel is om door te stromen naar het WK en daar een top 5 positie halen zou fantastisch zijn. Veel mensen kennen mijn oom, de bekende motorracer Wil Hartog, die al vele wedstrijden won. Het is eigenlijk toeval dat ik dit ook doe, want ik ben mijn eigen weg gegaan, maar een voorbeeld is het zeker. Mijn vader (Piet Hartog red.) was Nederlands Kampioen karten, dus je kan wel zeggen dat winnen in ons bloed zit.”

Dit is een interview uit ons magazine najaar 2018

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen