Article headline
De tuin als weerspiegeling van je persoonlijkheid
Leven

De tuin als weerspiegeling van je persoonlijkheid

Wanneer we een tuin hebben gemaakt die helemaal bij iemand past, dan is de missie geslaagd...

De tuin als weerspiegeling van je persoonlijkheid

Eén voor één verdwijnen er kleine bemestingskorrels in de mond van Pieter Tuin. Hij heeft ze net uit een grote zak gevist met meststoffen. ,,Kijk, je kunt ze gewoon eten”, zegt hij. Het schept een kleine verbazing, maar de achterliggende gedachte is logisch. Planten, bomen, dieren en mensen. Uiteindelijk gedijen ze het beste onder vergelijkbare omstandigheden. ,,Wij houden niet van chemische rommel, natte voeten, tocht, stress, overpopulatie of een negatieve leefomgeving. Planten ook niet. Onthoud dit als je een plantje plant. Gebruik geen goedkope potgrond, maar een kwaliteitsvol product. Dat is met onze voeding toch ook zo?”, zegt Pieter.

WEERSPIEGELING

Voor Pieter is het niet ingewikkeld. ,,Omdat de tuin een weerspiegeling is van je persoonlijkheid, is het van belang om de persoon voor wie ik een tuin aanleg te leren kennen. Iedere tuin is anders, ieder persoon ook. Een tuin aanleggen is iets moois maken, waarbij je samen ontwikkelt. Uiteindelijk is er een tuin die helemaal aansluit bij iemand.”

Kost een tuin aanleggen veel geld? ,,Niet per definitie. Onthoud dat het gebruik van verkeerde materialen en té vlug werken negatief uitpakt. Je moet ervan uitgaan dat een tuin decennialang mee gaat, dus ga ik voor de duurzame optie. Je kunt er ook voor kiezen om een tuin in delen aan te leggen. Gestaagd bouw je aan je tuin en je ziet wat er ontstaat. Dat maakt je gelukkig en voldaan.” Hoe ontwikkel je een tuin die goed bij iemand past? Een plan is donders belangrijk. Bij het bouwen van een huis worden er tekeningen en berekeningen gemaakt. Terecht. Bij een tuin is dat ook zo. Joost Vos is mijn tuin- en landschapsarchitect. Hij is eigengereid en creatief. Nét wat je nodig hebt. Aan de hand van een ontwerp, wat ik samen met Joost maak, kan de tuin de volgende fase in gaan. Materialen bekijken hoort daar ook bij. Ik adviseer mensen naar Spaansen Sierbestrating te gaan.”

Als alles compleet is, wordt er een begroting gemaakt en kan de tuin aangelegd worden. ,,Wanneer we een tuin hebben gemaakt die helemaal bij iemand past, dan is de missie geslaagd.”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Pieter Tuin
Merelstraat 25
Warmenhuizen
0226-785012Website
Pieter Tuin

Verder lezen