Article headline
De vrouw van de ronde brillen, Iris Apfel, 100 jaar!
Leven

De vrouw van de ronde brillen, Iris Apfel, 100 jaar!

Iris Apfel, de vrouw van de grote ronde brillen, is vandaag, 29 augustus, 100 geworden. En 'still going strong'!

De vrouw van de ronde brillen, Iris Apfel, 100 jaar!

Heerlijk, een levenskunstenares pur sang. De buitenwereld heeft regelmatig getracht om van haar een stijlicoon te maken. Maar Iris heeft haar hele leven al maling aan alle modewetten. Ze draagt wat ze leuk vindt. Onder het motto: zolang ik er maar blij van word'.

Als ik aan die vrouw denk, zie ik een waterval van kleuren. Zowel in brillen, kleding en het interieur van haar appartement in New York. Dat is trouwens ook zo bijzonder dat het na haar overlijden wordt geschonken aan het Museum of Modern Art (MOMA) in New York. Zodat ook dan nog iedere bezoeker kan genieten van de gulzige manier waarop zij haar leven kleur gaf.

Iris Apfel feestje bij Mooie Ogen in Schagen

"Ik voel met Mooie Ogen een duidelijke verwantschap met deze vrouw. Ook wij gaan tegen de stroom in. Wij doen niet mee aan de grootste gemene deler maar zoeken met onze brillen de randen op. Dat eigene, gedurfde vind ik nu eenmaal boeiender en interessanter. Om die verwantschap te onderstrepen staat Mooie Ogen deze tijd in het teken van Iris Apfel". Extravaganza met een Iris-twist zou je kunnen zeggen. Dat betekent een kleurrijke, chaotische winkel zodat onze klanten niet helemaal naar New York hoeven om een glimp van Iris op te kunnen vangen. Mooie Ogen haalt haar gewoon naar Schagen. Met als hoogtepunt; zaterdag 28 augustus. Deze dag vieren wij 100e haar verjaardag met o.a. heel veel te gekke Iris brillen.

Ben jij net als Iris, een onderscheidende eigenstijler, die durft uit te stralen: Hier ben ik, kom maar op. Die het niet eng vindt om op te vallen met kleding of bril. Die durft door het heersende eenheidsworst straatbeeld heen te breken. Die net als Mooie Ogen houdt van niche en bijzonder. Kom vandaag langs om samen met Mooie Ogen het Iris feestje te vieren. Hoe meer Paradijsvogels, hoe beter.

Header Photo by Franco Vogt Photography

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen