Article headline
‘Ik ben een enorme huismus’
Leven

‘Ik ben een enorme huismus’

Even voorstellen: Lianne Burger is van jongs af aan een enorme woon- en huizenliefhebber. Sinds 2018 is ze bij Klaver Makelaardij het eerste aanspreekpunt voor iedereen die contact opneemt met het makelaarskantoor.

‘Ik ben een enorme huismus’

Hoe ben je bij Klaver Makelaardij terechtgekomen?

Ik volgde door mijn voorliefde voor buitengewone woningen en boerderijen Klaver al een tijdje, zowel online als offline. Als ik op Funda aan het kijken was, kwam ik vaak uit bij huizen die bij hen in de verkoop stonden. Eerlijk is eerlijk: dat zijn vaak de mooiste woningen. De man van een oud-collega werkte destijds bij Klaver Makelaardij en zij wees mij op de vacature voor medewerker binnendienst. Ik wist niet hoe snel ik een sollicitatiebrief moest schrijven en werd aangenomen. Aankomende november werk ik er alweer vijf jaar.

Wat doe je precies bij Klaver Makelaardij?

Ik ben het eerste aanspreekpunt, daarom heb ik vrijwel altijd een glimlach op mijn gezicht. Die eerste indruk is heel bepalend. Alles wat op een dag binnenkomt, behandel ik en geef ik een plekje. Ik zeg altijd: ik plan alles voor iedereen in, maar mijn eigen dag is niet te plannen. Alle mensen die op een dag contact met mij opnemen, of het nu klanten of collega’s zijn, bepalen voor een deel hoe mijn dag eruitziet. Naast alle agenda technische zaken, maak ik ook nota’s op. Het leuke van mijn werk is dat je echt met mensen te maken hebt. Mensen die vaak ook vol emoties zitten: een huis kopen of verkopen maakt emoties los.

Wat heb je met Noord-Holland?

Als geboren en getogen Noord-Hollandse, veel! Als kind woonde ik in Waarland, een klein schattig dorpje. En nu alweer tien jaar in het prachtige Barsingerhorn. Sowieso geniet ik heel erg van West-Friesland. We hebben alles: polders, stranden en bossen. Elk seizoen heeft zijn charme. Ik geniet echt van die afwisseling en maak graag een lange wandeling of ga een flink stuk mountainbiken. Ik vind alles leuk aan onze regio en ben er niet weg te krijgen.

Wat heb je met wonen en huizen?

Voordat ik bij Klaver ging werken, was ik na mijn opleiding interieuradviseur actief in de interieurbranche. In deze baan komt alles bij elkaar: het verhaal van het pand, de mooie inrichting en het stukje advies. Vroeger was ik ook altijd bezig met mijn eigen inrichting, maar omdat we nu op het punt staan om te verbouwen óf te verhuizen en onze zoon bijna 1 jaar is staat dat op een wat lager pitje.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Lianne’s favoriete hotspots in Noord-Holland

Ambachtelijk

Mijn lievelingswinkels zijn de boutiques van Vanilia in Bergen of Alkmaar. Ze zijn gevestigd in heel toffe panden en hebben een mooie strakke inrichting. Hun manier van presenteren, spreekt mij heel erg aan. Wist je dat ze een eigen atelier in de winkel hebben? Dat geeft dat stukje ambacht. Als ik in Bergen of Alkmaar ben, loop ik altijd even naar binnen en ga ik zelden met lege handen naar buiten.

Slapen in het groen

Als ik in een hotel slaap, doe ik dat eigenlijk nooit dicht bij huis. Haha, dan slaap ik liever thuis. Maar als ik toch ergens in de buurt zou gaan slapen, zou het blooming in Bergen zijn. Dat is zo prachtig gelegen in de bossen. Het lijkt mij heerlijk om daar tussen het groen en de vogels wakker te worden. Dan neem ik zeker mijn mountainbike mee, om vandaar een lekkere tocht te maken.

Rondje Bakkum

Het liefst ga ik een stuk wandelen of mountainbiken in de natuur. Elk weekend ga ik wel minimaal een paar uur mountainbiken. Schoorl is zo’n 50 minuten fietsen en dan rijd ik vaak vandaar richting Bakkum, Egmond aan Zee. Soms zetten we de auto in Bergen en beginnen we daar. Mijn zoontje brengen we dan even naar mijn schoonouders, zodat we samen een tocht kunnen maken. Heerlijk vind ik dat!

Dik verdiend

In het weekend zit ik veel op de mountainbike. Alleen, samen met mijn man of met een groep meiden. Als ik een lange tocht maak met vriendinnen stoppen we altijd bij Joop in Schoorl voor cappuccino met taart. Joop heeft echt de allerlekkerste appeltaart, en na een stuk fietsen hebben we dat wel verdiend. Als ik echt een grote ronde maak, stop ik meestal bij Restaurant Het Ruiterhuys in Castricum.

Typisch Lianne

Ik ben een echte huismus! Na een lange dag werken, vind ik het heerlijk om weer naar mijn eigen omgeving te gaan. We wonen heel rustig en landelijk. Thuis met mijn man en kind: daar geniet ik het meeste van.

No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen