Article headline
Het onderzoek Countryside van architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas

Het onderzoek Countryside van architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas

Kun je tegelijkertijd stedelijk en landelijk zijn?

Het onderzoek Countryside van architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas

Was het platteland ooit romantisch? Was de mensheid ooit beter? Waarom omarmden we de markteconomie op exacte hetzelfde moment als dat er wetenschappelijk bewijs kwam voor klimaatverandering? Biedt A.I. hulp? Wanneer zijn we gestopt met dwalen? Is het te laat? Waar zijn de koeien gebleven? Allemaal vragen waar architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas antwoord op proberen te krijgen in hun onderzoek Countryside.

Het onderzoek Countryside van architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas vormt het beginpunt van Chapter 5IVE. In dit onderzoek, gestart in 2012, wordt gekeken naar recente ontwikkelingen op het platteland over de hele wereld. Volgens hen vinden grote veranderingen in onze manier van leven allang niet meer in de stad plaats, maar in de gebieden daarbuiten. Naar aanleiding van een reeks brainstorms met Bantal en Koolhaas heeft curator Rieke Vos een tentoonstelling ontwikkeld met werken van kunstenaars die ons bewust maken van deze schijnbare tegenstelling. De kunstwerken in deze expositie werpen een kritische blik op onze relatie met het platteland en de natuur nu en in de toekomst en bieden ruimte voor gedachten over de rol van het platteland en de wereld waarin wij leven.

Countryside is tot en met 25 september 2022 te zien in Het HEM in Zaandam.

Wat is Het HEM?

Het HEM is een nieuw huis voor eigentijdse cultuur in een voormalige kogelfabriek. Samen met visionairs van deze tijd ontwikkelt Het HEM multidisciplinaire kunstprogramma’s waarmee ze een ander licht schijnen op de wereld om ons heen. Een speelse en vrije benadering voor zowel het maken als ervaren van kunst staat bij Het HEM centraal. Naast expositieruimtes heeft Het HEM een huiskamer met bibliotheek, een café-restaurant met leestafel en een terras aan het water én een hi-fi muziekbar.

Cultuur ontstaat in gemeenschappen

Eens per jaar brengt Het HEM een nieuw chapter waarin ze je meenemen in de wereld van de creatieve makers en denkers van nu: individuen die door hun persoonlijke verhaal, professionele praktijk of perspectief onze blik verruimen. Met hen als gesprekspartner ontwikkelen ze een uniek programma op basis van hun filosofie, als gids voor nieuwe denkrichtingen. Daarbij bieden ze een podium aan uiteenlopende disciplines, zoals beeldende kunst, dans, muziek, licht- en geluidskunst, theater en film, maar ook wetenschap, politiek en levensfilosofie.

Meer informatie: hethem.nl

fotografie: Geert Broertjes, Cassander Eeftinck Schattenkerk

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen

Geen gerelateerde posts gevonden