Article headline
Genoeg is beter dan veel
Leven

Genoeg is beter dan veel

Het voorwoord van het BUITENGEWOON NH Magazine voorjaar/zomer 2021.

Genoeg is beter dan veel

Mijn laatste voorwoord ging over verwachtingen, kansen en liefde. Kidi stond op het punt om te bevallen en inmiddels is ze er: onze gezonde en blije dochter Pink! Thuis geboren...

In welk (t)huis? In de week dat Pink werd geboren kwam er een nieuw thuis op ons pad. Wij mochten zelf een buitengewone plek kopen aan de rand van Schagen. Een superoriginele, zuivere plek. Landelijk en toch tegen ons geliefde stadje aan. Wat een geluk! Na dertien jaar aan het plantsoen, veel grootse gebeurtenissen (de kleine waren trouwens ook de moeite waard) afgevinkt, gaan wij straks als gezin verhuizen. Onverwacht, een soort oerliefde, deze plek is voor ons bedoeld. Ik zeg: synchroniciteit. Dus stond ik zélf als koper in het proces en maakte ik van dichtbij de emoties mee die wij als team dagelijks voor anderen begeleiden. Ik besef door deze ervaring weer extra goed wat een waardering het is om als makelaar het vertrouwen van mensen te krijgen in een dergelijk traject.

Want het traject doet veel met je. Je gaat nadenken over wat je écht nodig hebt. Wij hadden ons hier niet op voorbereid. De kans komt vaak onaangekondigd. Ik heb al duizenden stekjes mogen beoordelen, voelen en zien de afgelopen decennia. En iedere keer is het een kwestie van de balans opmaken tussen ratio en emotie. Bottom line is die emotie niet met verstand op te lossen. Wel met een berg expertise. En gezond boerenverstand. Uiteindelijk wil iedereen de beste plek voor zichzelf. Waar zijn naasten kunnen bloeien en groeien, verlangen en dromen van geluk. En waar we stiekem gerust weten dat het leven soms hele andere plannen met ons heeft.

Veel deals zijn vandaag de dag niet uit te leggen. Zeker niet in vergelijking met een aantal jaar terug. Er speelt veel emotie, de media versterken dit en iedereen danst mee. We zien enorme waardensprongen in relatief korte tijd. De inflatie zal zijn werk doen. Er is wantrouwen in het financiële stelsel. We zitten in een verandering van tijdperk. En JUIST dan is goede begeleiding essentieel. Kinderen zijn vaak goed in veranderen, in snel van koers wijzigen. Misschien dat gamen ze daarin helpt. Daar pas je je continu aan, aan de omgeving die verandert, aan digitaal geld dat bijna niet te volgen is. prioriteitenlijst. Tevredenheid kreeg een nieuwe betekenis. De kinderen krijgen in dit proces het vertrouwen van hun ouders om een nieuw thuis te kopen. Je zou kunnen zeggen: een soort experiment in een lab, want dit is nog nooit eerder gebeurd. Die verantwoordelijkheid krijgen van je ouders geeft een ongelooflijke saamhorigheid en verbinding. En heel vaak komt het erop neer dat iets goed is. Genoeg. En dat is meer dan veel.

Plezier maken, gepassioneerd je werk doen en hopen dat je gezond blijft. Wij werken er elke dag keihard aan om de beleving van de klant te optimaliseren. Wat mij betreft iedere dag beter, tikje artistieker en bovenal vanuit de gedachte om waarde toe te voegen. Waarde is soms heel subjectief. Op de foto zie je een beeld, dat ik heb gekregen van een beeldhouwer. Uit liefde voor elkaars familie. Dat beeld overstijgt ‘waarde’, het zorgt voor een klein kriebeltje van geluk, iedere keer weer. Heerlijk toch?!

Ik wens je deze zomer ook veel kriebels van geluk!

Geert

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen