Article headline
Eerst koffie, dan zaken
Leven

Eerst koffie, dan zaken

Eerst koffie, dan zaken

Bij Klaver Makelaardij zijn we niet vies van een goede spreuk. Ze vliegen je hier om de oren. Soms zelf verzonnen, dan geïnspireerd door anderen. Zo leerde Geert Klaver van Bert Spaansen, waarom je altijd eerst, voordat je zaken gaat doen, samen een kop koffie moet drinken.

Familie Spaansen, al een eeuw verbonden met onze familie Klaver. Vroeger mocht ik (Geert) vaak samen op pad met Bert Spaansen. Bert had koeien als hobby, net als wij. We moesten vaak door het land heen om ze te verplaatsen in natuurgebieden, de koeien waren niet bedoeld voor dit klimaat er kwamen hééééél veel hobbels op dit pad. Bert was een grote handelsgeest. Heel inspirerend. Ik kreeg een keer een briefje van hem met een aantal uitspraken erop waaronder deze: ‘Eerst koffie dan zaken’. Hier zit heel veel in.

Even informeel, stukje over hoe gaat het, het laatste nieuws, een wijsheid of een inzicht delen. Mensen zijn ervoor om elkaar te inspireren, iets te leren, beter te maken, dat kan soms alleen al met een goed bakkie erbij. Daarna zakendoen met ieder zijn eigen kaarten en gunfactor, onderweg naar win-win. Zo deed Bert dat.

DON'T UPGRADE, VALUATE

Soms word je geraakt door een uitspraak. Dan lijkt het alsof je precies die nodig had als koersbepaler, heerlijk vind ik dat. Zo kwam ik in het drijfzand terecht van de levendige vraag wat verstandig is te doen als je centjes over hebt. Mijn boekhouder gaf aan ‘Don’t upgrade’. Slim vond ik het, saai ook. Mijn ondernemersgeest wil altijd iets. Er volgde nadenken, erover praten aan diverse keukentafels. Een door mij geliefd kunstenaar maakte het compleet: ‘Don’t upgrade, VALUATE!’ Geweldig. Waarde toevoegen. Dát is ‘m. Want om waarde toe te voegen is creativiteit nodig, waar je vervolgens een ander weer blij mee maakt.

No items found.
No items found.
eerst koffie dan zaken
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen