Article headline
Anette Mak: 'Slagen is langer volhouden dan je zin hebt'
Leven

Anette Mak: 'Slagen is langer volhouden dan je zin hebt'

Anette Mak: 'Slagen is langer volhouden dan je zin hebt'

Annette Mak (54) groeide op in Brabant, studeerde rechten in Utrecht, vertrok vervolgens naar Salamanca voor een studie Spaans en keerde terug naar Amsterdam voor een baan bij McKenzie als overbrugging. Na een jaar pakte ze haar biezen om te studeren in New York aan de Law School van Columbia University. Ze haalde haar 'New York Bar' en verhuisde voor de liefde naar San Francisco. De liefde ging over en Annette keerde terug naar Holland, voorgoed.

Ze ging als advocaat aan de slag bij De Brauw in Den Haag en Amsterdam. Na wat omzwervingen werd ze partner bij een Amerikaans kantoor. Nu is ze alweer tien jaar partner bij Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. Annette woont in een klein oud kerkje, dat ze zelf verbouwde, aan de dijk in het pittoreske Kolhorn met twee katten, haar hond Virginia en een paar kippen.

Mijn moeder zei, kind waar begin je aan?

,,Ik vind hem een beetje oubollig, maar het past me wel", zegt Annette Mak. ,,Deze spreuk hing in de naaikamer van mijn moeder. Weet je wel, zo'n kamer met een grote houten tafel, een naaimachine en allerlei fournituren. Als kind mochten we altijd dingen maken in deze kamer. De tekst was geborduurd, waarschijnlijk door mijn moeder of mijn oma en er zat een lijstje omheen."

Omstreeks 2004 verliet Annette haar tot woonhuis verbouwde Amsterdamse melkwinkel, voor een klein wit kerkje in Kolhorn. ,,Ik was de stad een beetje beu en ging aanvankelijk naar Barsingerhorn voor een stolp, waar ik mijn oog op had laten vallen. Ik wilde weer terug naar vroeger, naar de fijne herinneringen uit mijn jeugd, waarin ik opgroeide op een boerderij. Per toeval zag ik het kerkje en was op slag verliefd. Iedereen raadde het me af, want het was nogal vervallen. Toch zag ik er wat in en deed een bod. Ik had het meteen. Toen was het wel even slikken, ik zie nog mijn moeder staan op de dijk, ze zei; Kind waar begin je aan?"


Toch heeft de spreuk indirect veel invloed gehad. Ik denk dat als je het als kind vaak ziet, het toch blijft hangen. Ik heb het ondervonden met mijn huis, maar ook in mijn werk, waarin ik verwikkeld raakte in een hele vervelende zaak. Helaas is dat een onderdeel van mijn leven geworden, maar ik hield vol en gelukkig is alles tot nu toe goed afgelopen. Het houdt je op de been, slagen is langer volhouden dan je zin hebt. Oftewel, veel afzien maar uiteindelijk zal je bereiken wat je voor ogen had."

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen