Article headline
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wonen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Welk huis is het mooiste van het land?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Als makelaar hebben wij het geluk om dagelijks mooie huizen van binnen te mogen bekijken. De één vaak nog mooier dan de ander. En zoals in de liefde, geldt stiekem ook voor huizen: de WARE schoonheid zit van binnen. Echt. Want het is nooit alléén het houten vierkant dat die stolp zo mooi maakt. Het is nooit alléén de locatie van het pand. Nooit alleen dat. Want wat een huis werkelijk tot een mooi huis heeft gemaakt, zijn in essentie de mensen.


In ons vak mag ik dus niet alleen dagelijks mooie huizen van binnen bekijken, maar heb ik het voorrecht om ook dagelijks mooie mensen ontmoeten. ONT – moeten. Dat betekent dat ik het liefst, zonder iets te moeten, mensen leer kennen en hun bijbehorende huis ontdek. Want juist dan, ontstaan de mooiste gesprekken. Met grote denkers, bewegelijke doeners, met kunstenaars, fantasten, of met liefhebbers… Mensen in alle soorten en maten. Iedere dag raak ik geïnspireerd door levensverhalen. Laatst nog, door het mogen ONT-moeten van een vrouw die, vitaal en scherpzinnig (93 jaar oud!!) nog steeds alleen woont, alles zelf redt en pas sinds een paar jaar een televisie in huis heeft. Omdat buiten zijn en lezen, haar zoveel meer bracht. Hoe mooi. 


Wat ik hoop, is dat we blijven koesteren dat ieder mens iets moois in zich heeft. Juist nu de wereld uitnodigt om een richting te kiezen en daar star in vol te houden. Neem de verschillende denkbeelden die ontstaan in meningen over Corona, de oorlog, Poetin…
Ik geloof dat als we sámen zoveel meer oplevert. Alleen ga je harder, samen kom je verder. En dat diezelfde wereld het nodig heeft om verder gebracht te worden, is ook een feit. Toch? Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie wonen er in dat mooie huis in het land.


No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen