Article headline
Nieuwe hotspot: Ysbrantsz
Leven

Nieuwe hotspot: Ysbrantsz

Ze hadden al eerder gedroomd van het pand waar nu hun restaurant en boutiquehotel is gevestigd, maar omdat er geen horecavergunning opzat, was het geen optie voor Marco Wohlken en Laura Luca. Tot ze door de eigenaar benaderd werden of ze op de unieke locatie geen restaurant wilden beginnen.

Nieuwe hotspot: Ysbrantsz

Wat: Ysbrantsz Restaurant Boutique Hotel
Waar: Achterom 16, Hoorn
Bijzonder: de eigenaren hadden het pand al langer op het oog, maar toen zat er nog geen horecavergunning op
Meer informatie:
ysbrantsz.nl

“We zijn begonnen met brasserie De Tuynkamer in Hoorn”, begint Laura enthousiast te vertellen. Na een aantal succesvolle jaren hadden Laura en haar man Marco wat meer uitdaging nodig. “We keken al even om ons heen in Hoorn.” Het stel wilden graag een locatie met een tuin, maar het kwam niet op hun pad. Toen ze het eigenlijk al opgegeven hadden, werden ze benaderd door de nieuwe pandeigenaar van Achterom 16 in Hoorn. “Of wij geen interesse hadden.” Nadat bleek dat het braakliggende terrein dat dienstdeed als parkeerplaats omgetoverd kon worden tot een besloten achtertuin en het pand van binnen ook veel mogelijkheden bood, waren Marco en Laura er snel uit. “Deze plek pasten helemaal bij onze droom van een restaurant met kleinschalig hotel en was ook nog eens super dicht bij ons eigen huis.”

No items found.
No items found.
‘Deze plek pasten helemaal bij onze droom van een restaurant met kleinschalig hotel’

Internationale allure

Het pand had zeven jaar leeg gestaan. “We hebben het zo duurzaam mogelijk verbouwd, zo zijn we helemaal van het gas af. ” Op de eerste en tweede etage kwamen in totaal tien historische hotelkamers en beneden het restaurant met een aangebouwde serre en een beschutte binnentuin. “In Amsterdam en het buitenland zagen we concepten met internationale allure die we zelf in Hoorn misten.” Ze wilden graag een grote cocktailbar en verfijnd eten. Laura verduidelijkt dat hun nieuwe locatie echt een uitgaansgelegenheid moest worden, waar je je mooi voor aankleedt. Hoewel ze verschillende trends voor het interieur hebben doorgevoerd moest het vooral ook tijdloos worden. “We wilden een inrichting die over tien jaar ook nog leuk is. Misschien verander je eens de kleur op de muur of de stoelen, maar dat de basis goed blijft.”

Inspiratie opdoen in het Louvre

Ter inspiratie voor het interieur is Laura naar Londen en Parijs gegaan. De zachte geeltint die overal is doorgevoerd keek ze af in het Louvre. Verder zijn er veel tijdloze kleuren gebruikt, marmer, visgraatparket en tegels in het formaat van witjes. De bar kreeg, als verwijzing naar het naastgelegen Westfriesmuseum, een zachtgroene tint. Ook het portret van Ysbrantsz, dat bij de ingang hangt, is een knipoog naar de buren. De link naar het museum is overigens niet voor niets want er wordt tijdens de verbouwing van het museum een directe ingang van het Westfriesmuseum naar het restaurant gecreëerd, zodat beide locaties elkaars synergie kunnen benutten. “Helaas sluit het museum binnenkort voor twee jaar haar deuren voor en grote verbouwing, maar het gaat straks niet alleen publiek uit de regio maar van over de hele wereld trekken.”

No items found.
No items found.

Het interieur heeft Laura samen met een goede vriendin samengesteld. Ook kregen ze hulp van hun bierbrouwer. “Ik heb heel veel goede ideeën, maar raak weleens het overzicht kwijt. Mijn vriendin zit overal bovenop en heeft mij geholpen met materialen, kleuren en meubels. De architect die we via Heineken hebben ingeschakeld kwam met heel verrassende ideeën, zoals een verlaagd plafond. Ik was in eerste instantie bang dat het een beetje circusachtig zou uitpakken, maar de ruimte is er heel knus door geworden. Hoe ik het interieur zou omschrijven? Klassiek Scandinavisch. We hebben veel staal gebruikt, een visgraatvloer en alles is heel transparant. Zo is de keuken deels open. Waar er overdag broodjes en salades worden geserveerd, is de kaart ’s avonds verfijnder. Zo kun je kiezen uit een twee-, drie- of viergangendiner. “Je merkt dat gasten hier komen om zich te laten verwennen; ze houden van aandacht. We hebben verschillende sommeliers in dienst, die alles weten over wijn. Mensen werken hier echt omdat eten en drinken hun passie is en dat merken onze gasten; elk bezoek moet een feestje zijn. Je kunt bij ons eenvoudig uitpakken en helemaal uitpakken, net wat je wil.”

No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen