Article headline
Verhaal achter de deal: Droomplek met geduld
Wonen

Verhaal achter de deal: Droomplek met geduld

Echte dromers hebben geen haast. Ze houden vast aan hun wensbeeld, in de volle overtuiging dat wat ze voor ogen hebben vroeg of laat op hun pad zal komen. Dankzij geduld en vertrouwen is een droom tastbare werkelijkheid geworden voor Mandy Giling en Gido Wijnker. Afgelopen zomer betrokken ze een ruim honderd jaar oude stolpboerderij in Abbekerk. Precies zoals ze het in hun verbeelding hadden gezien. Uit 160 belangstellenden werd hun de koop gegund, alsof het zo moest zijn.

Verhaal achter de deal: Droomplek met geduld


Als we het erf op lopen, is Gido bezig bouwmaterialen uit te laden. Ze zijn net goed en wel van start gegaan met de renovatie van de stolp. Gelukkig is hij als bouwontwerper met twee rechterhanden in staat om veel van het benodigde werk eigenhandig op te pakken. Gido kan daarbij rekenen op medewerking van vertrouwde vakmensen met wie hij al heel lang werkt. En dat niet alleen: ook z’n vader en schoonvader zijn niet bang voor vuile handen.

OORSPRONKELIJKE STAAT

De klus is omvangrijk, zo laat Mandy zien tijdens een rondje over het erf. Zowel de stolp als de diverse opstallen kunnen een stevige opknapbeurt gebruiken. Zij en Gido willen alles daarbij zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat behouden. Ook het onderhoud van de twee hectare rondom de boerderij – inclusief paardenstallen, buitenmanege en een kudde schapen – vraagt de nodige inspanning. “Maar haast hebben we niet”, lacht Mandy. “Gewoon gestaag doorgaan, met ons doel voor ogen.”

Als geboren West-Friezen woonden Mandy en Gido lange tijd in Amsterdam, tot de oude grond weer begon te trekken. Gido’s opa woonde vroeger met het gezin in Abbekerk, dus was een verhuizing naar dit dorp een logische stap terug naar zijn roots. Het werd een leuk, gemiddeld rijtjeshuis in de nieuwbouw, waar ze met plezier woonden. Maar ondertussen bleef de droom levend: ooit verhuizen naar een karakteristieke, oude boerderij.

MOODBOARD

Om die droom levend te houden, had Mandy een ‘moodboard’ gemaakt met beelden van alles wat zij en het gezin hoopten te vinden in een oude boerderij. Mandy: “Dromen moet je aandacht blijven geven. Dan blijven ze levend en – dat geloof ik echt – komen ze ooit naar je toe.” Het moodboard kreeg een prominente plek in huis, om elkaar permanent te herinneren aan hun diepste wens. Tot deze boerderij zich aandiende in het aanbod van Kwantes Makelaardij.

ER HELEMAAL VOOR IN

“Ik kende Geert Klaver van vroeger en ik wist: hier moeten we meteen op af”, zegt Mandy. “Dus ik heb gauw contact opgenomen om te laten weten dat we er helemaal voor in waren. Geert begreep ons verhaal volkomen en de verkoper voelde mee met ons enthousiasme. Bovendien gaven we ook aan dat we het geheel zó wilden aanvaarden en ook het leeghalen van de schuren en opstallen voor onze rekening wilden nemen. Het voelde voor alle partijen goed. Binnen een paar weken was de koop een feit.”

Zoons Moos en Ties gaan ook helemaal mee in het toekomstbeeld. Moos wilde al van jongs af aan niks liever dan buiten zijn op een boerderij, met beesten in de buurt en de wind in z’n haar. Maar hij wilde meer. Dus belde hij bij diverse boeren aan of hij iets kon betekenen. De meeste keren ving hij bot, totdat één boer hem wel een kans wilde geven. En Moos bleek een natuurtalent. Volgend jaar gaat hij naar de Landbouwschool in Leeuwarden om beroepsboer te worden. Ook Ties doet weinig liever dan buiten bezig zijn. Hij denkt vooral aan een eigen loonbedrijf. Trekkers, shovels en heftrucks hebben al geen enkel geheim meer voor hem. En een rondje op de quad over het naastgelegen weiland bij de schapen is een uitje.

KEIHARD WERKEN

Mandy en Gido zijn beiden zzp’er met een eigen bedrijf. Zij fulltime als coach in zorgorganisaties, hij in de bouw. En dan nog een gezin. Hoe combineer je dat met een langdurig renovatieproject als dit? Mandy: “Gewoon kei- en keihard werken. Met het hele gezin. Op deze prachtige plek, met zoveel historie en liefde. We weten waar we heen willen en we hebben het geduld. We zijn hier nu al gelukkig.”

Dromers hebben geen haast. Ze steken de handen uit de mouwen en houden hun doel voor ogen. Binnen enkele jaren staat de oude stolp hier weer als nieuw te pronken, dat staat vast.

WIE: Mandy Giling en Gido Wijnker

WAT: stolpboerderij uit 1880

WAAR: Abbekerk

WOONOPPERVLAKTE: 110 m2

SCHUURRUIMTE: 250 m2

PERCEELOPPERVLAKTE: 19.460 m2

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen