Article headline
Sloopwerk? Laat jezelf niet slopen!
Wonen

Sloopwerk? Laat jezelf niet slopen!

Myriam en Michel zagen het al helemaal voor zich: hun droomhuis, midden op de prachtige kavel dat ze in Tuitjenhorn hadden gekocht. Er stonden alleen nog een oude schuur en loodsen op…

Sloopwerk? Laat jezelf niet slopen!

Een schuur, bijgebouw of zelfs complete woning slopen. Het lijkt leuk en eenvoudig, maar schijn bedriegt. Voor je het weet ben je zelf gesloopt. Een professioneel sloopbedrijf biedt uitkomst, juist voor particulieren. Dat werkt snel en goed. Én kostenbesparend, zeker als de sloper materialen graag een tweede leven geeft.

Neem Guido Droog van DWS Sloopwerken uit Waarland. Bijna dagelijks komt hij thuis met een aanhanger vol balken, kozijnen, deuren, planken, dakpannen en andere herbruikbare materialen. “Vooral uit boerderijen en oude opstallen halen we veel spullen. Die verkopen wij weer door. Het mes snijdt aan twee kanten: wij kunnen scherpere prijzen hanteren en het milieu vaart er wel bij.”

95% hergebruik

Zodra Guido herbruikbare materialen in het vizier krijgt, stelt hij ze veilig. “Weggooien kan altijd nog, zeiden mijn ouders vroeger al.” Het maakt Guido nu als sloper onderscheidend. Alle gedemonteerde materialen sorteert hij op de locatie al. Gescheiden afval betekent maximale recycling, lagere transportkosten en minder CO 2 -uitstoot. Minimaal 95% van vrijkomende materialen wordt direct of indirect hergebruikt.

Levenswerk weg

Guido’s vriendin Renate verzorgt het kantoorwerk en klantcontact. Zowel professionele partijen als particulieren waarderen de flexibiliteit, merkt zij. “Tegenwoordig worden veel bestaande gebouwen omgebouwd tot appartementen. Als de buren het prettig vinden dat wij een uurtje later starten, dan doen wij dat.” Guido vult aan: “Laatst mochten wij agrarische opstallen van een ouder echtpaar slopen. Hun levenswerk. We klaarden de klus stap voor stap, in overleg. Een emotioneel proces voor hen. Geweldig dat wij – als slopers nota bene – zo kunnen helpen!”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen