Article headline
Service-abonnement voor woningonderhoud
Werken

Service-abonnement voor woningonderhoud

Wat je netjes bijhoudt, blijft zijn waarde behouden. Dat geldt zeker voor een woning, hoe groot of klein ook.

Service-abonnement voor woningonderhoud

Wat je netjes bijhoudt, blijft zijn waarde behouden. Dat geldt zeker voor een woning, hoe groot of klein ook. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een service-abonnement, merkt ook pionier Theo Wever van het gelijknamige bouwbedrijf uit Waarland: “Voorkomen is beter én voordeliger dan genezen.”

Het idee is eenvoudig, het plezier groot. Een keer per jaar loopt een inspecteur uw hele woning na. Van het schilder- en voegwerk aan de buitenkant tot de technische installaties en kitranden aan de binnenkant. Kleine kwaaltjes, zoals stroeve sloten en piepende deuren, verhelpt hij direct. Na afloop ontvangt u een overzichtelijk rapport met de verrichte werkzaamheden en aandachtspunten.

Zelf bepalen wie en wanneer

“Bij de aandachtspunten geven wij aan of deze spoed hebben of niet. De woningeigenaar bepaalt zélf wanneer hij de werkzaamheden laat uitvoeren en door wie”, vertelt Theo Wever. “Waar het om gaat, is dat het benodigde onderhoud geleidelijk wordt gepleegd. Hierdoor blijft de woning zijn waarde behouden en blijven de investeringen beheersbaar. Met name eigenaren van nieuwe panden nemen het onderhoud de eerste jaren niet zo nauw. Een valkuil. Want wie wacht tot er problemen zijn, is te laat. Met als gevolg hoge, onverwachte kosten.”

Geen zorgen en nare verrassingen

Het service-abonnement is populair bij zowel particulieren als ondernemers, óók als hun woning of bedrijfspand niet door Wever Bouwgroep is gebouwd. “Onze inspecteurs hebben zeer veel kennis van materialen, constructies, klimaat en techniek. Zij brengen alles snel in kaart. Ze kunnen ook een integraal meerjarenplan maken: dan weet je de komende twintig jaar precies wat je te wachten staat en hoeveel je eraan kwijt bent. Zo geef je je woning dezelfde zorg als een monumentaal pand. Dat doen ze niet voor niks zo. Bijhouden bespaart ongemakken, stress en kosten.”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen