Article headline
Optimale combinatie een CV haard én zonnecollectoren
Wonen

Optimale combinatie een CV haard én zonnecollectoren

Verwarm huis en water en bespaar flink op stookkosten.

Optimale combinatie een CV haard én zonnecollectoren

Een vrijstaande jaren dertig woning, groene kavel, prachtig trappenhuis, mooie erker: de koop was snel gesloten. Ter versterking van de prachtige sfeer werd tijdens een grondige renovatie een fraaie open haard in de woonkamer geplaatst.Maar niet alléén voor de sfeer.

Verwarm huis en water en bespaar flink op stookkosten

Een oud, karakteristiek huis op een mooie groene plek renoveren en verbouwen is voor velen een droom. Daarin het jaren dertig-gevoel combineren met modern comfort is een uitdaging. ‘Sfeervol, echt hout, met oog voor het milieu’ warende wensen. Haardencentrum Alkmaar dacht mee. Zijn plan voor een haard met cv-aansluiting in combinatie met zonnecollectoren voor een jaarrond rendement werd direct omarmd.

De ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke en kostenbesparende warmtesystemen gaan snel. Haardencentrum Alkmaar heeft hier veel ervaring mee én de juiste specialisten in huis. Inmiddels is een prachtige haard met cv-aansluiting geïnstalleerd en zijn zonnecollectoren op het dak geplaatst, die zijn verbonden met een buffervat in de bijkeuken. Zodra de haard aan gaat,wordt het water verwarmd en in het vat opgeslagen. Is er warm water nodig of gaat de cv aan, dan wordt eerst uit het vat geput. ’s Zomers gebeurt hetzelfde,maar dan middels de energie die wordt opgewekt door de zonnecollectoren.Hiermee is gedurende het hele jaar een mooi rendement te behalen, ook op de investering. En dus is het in deze prachtige woning inmiddels heerlijk genieten met ultramodern en milieuvriendelijk comfort.

Meer informatie?

Meer weten over dit milieuvriendelijke en kostenbesparende systeem, in combinatie met zonnecollectoren? Haardencentrum Alkmaar geeft u graag meer informatie. Een afspraak is zo gemaakt!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen