Article headline
Ondernemers aan het water…. Haak aan bij het Sloepennetwerk!
Werken

Ondernemers aan het water…. Haak aan bij het Sloepennetwerk!

Ik hoop dat meer ondernemers aan het water, of in de buurt van het water, zich aansluiten.

Ondernemers aan het water…. Haak aan bij het Sloepennetwerk!

Als je met de 58-jarige Geja Meppelink spreekt, dan weet je dat het een bruisend gesprek wordt. Puur ondernemerschap (ze moet zo geboren zijn….!), een visie op de toekomst en een sociaal- maatschappelijk hart waarbij ‘verbinding’ onvoorwaardelijk centraal staat. We zijn in Schagerbrug en we hebben het over het Sloepennetwerk, de nostalgische vaarroutes in het hoge Noord-Hollandse, dat langzamerhand steeds uitgebreider wordt. Wat Geja betreft moet iedere ondernemer aan het water in Noord-Holland-Noord aanhaken….

Zelf runt ze al jarenlang – vrijwel direct aan de vaart bij Schagerbrug – een succesvol Bed and Breakfast. Steevast staat ze op een gemiddelde beoordeling van 9,6, op Booking.com.

Puntjes op de i

“Ondernemerschap is de puntjes op de i zetten,” zegt ze. “En, gewoon begrijpen hoe het werkt. Ik snap nog steeds niet dat bijvoorbeeld veel Nederlandse restaurants bepaalde openingstijden hebben die niet voldoen aan de wensen van veel buitenlandse gasten. Zo willen Fransen gemiddeld genomen laat dineren. Waarom dan vroeg sluiten? Als je weet dat je veel Engelse gasten hebt, dan moet je melk in de koelkast hebben staan omdat ze dat bij de thee drinken. Ja, veel ondernemers laten nog wel eens wat kansen liggen.”

Gaaf

“Ja, ik vind het leuk om te ondernemen. Ik denk dat het een tweede natuur is. Maar ik zoek ook altijd naar meer mogelijkheden. Zo was ik een aantal jaar geleden op een bijeenkomst van het ontwikkelingsbedrijf NHN waar de Grote Sloot onder de aandacht werd gebracht.” “Ik dacht: hoe gaaf zou het zijn als we dat gebied weer eens goed op de kaart zouden kunnen zetten. De mooie Grote Sloot, gelegen tussen Dijk en Duin. En dat we daarmee ook waterrecreanten naar Schagerbrug zouden kunnen halen. Ik heb mezelf – ongevraagd, maar wel charmant dwingend – opgeworpen om voor elkaar te krijgen dat de Grote Sloot kon aansluiten op het Sloepennetwerk.”

Reuring

“Ik hoop dat meer ondernemers aan het water, of in de buurt van het water, zich aansluiten. Dat is feitelijk mijn oproep hier. Laat een steiger aanleggen en zorg dat je wat te bieden hebt voor alle watertoeristen. Laten we het Sloepennetwerk nog leuker maken zodat toeristen super interessante rondjes kunnen varen. Reuring, dat is wat ik wil. Niet alleen omdat het economisch goed is voor ook mijn eigen dorp, Schagerbrug. Maar uiteindelijk willen we toch ook vooral succesvol ondernemen?”

Zegeningen

Geja benadrukt dat ondernemers in z’n algemeenheid minder in termen van ‘concurrentie’ zouden moeten denken. “Tel juist de zegeningen van de aanwezigheid van veel ondernemers in de buurt, die allemaal hun eigen kenmerken en producten hebben. Laten we samen de regio nog meer op de kaart zetten, er zijn ook vanuit de overheid mogelijkheden en er is al veel enthousiasme.” Geja tot slot, lachend: “Eigenlijk ben ik met deze uitdaging een projectontwikkelaar geworden. Dus feitelijk is de vraag… wie stapt er in? De beoogde groei van het Sloepennetwerk wordt onze gezamenlijke missie. En, onze gezamenlijke inspiratie.”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen