Article headline
Luxe Hotelsfeer in je eigen bad- en slaapkamer
Wonen

Luxe Hotelsfeer in je eigen bad- en slaapkamer

Badkamer en slaapkamer zijn één geworden, als in een luxe hotel. “Ik kan hier uren verblijven”, vertelt Janine Feikes uit Middenmeer. Ze vertelt hoe deze metamorfose tot stand kwam. Het hoofdingrediënt: inspiratie uit haar vele reizen. “Én een allround vakman met de gave om wensen te vertalen naar producten.”

Luxe Hotelsfeer in je eigen bad- en slaapkamer

In eerste instantie zou Janine alleen de slaapkamer vergroten en opnieuw inrichten. Janine: “We hadden een weelderige sfeer met etnische invloeden voor ogen. Dat gevoel wilden we doortrekken naar de badkamer. Zonder ingrijpende verbouwing, want technisch gezien voldeed alles nog prima. Daarom zochten we naar slimme oplossingen.”

AMBACHTELIJKE INTERIEURBOUWER

Janine wist al bij wie ze hiervoor moest zijn: Boudewijn Hosmus Keukenambacht uit Anna Paulowna. De twee werken al jarenlang samen. Waar Boudewijn ambachtelijke interieurs ontwerpt en bouwt, verzorgt Janine vaak de styling. “Boudewijn staat vooral bekend om zijn unieke keukens, maar deze man en zijn team maken álles! Van kasten en meubels tot schouwen en wandbekleding.”

VLEUGJE AZIË IN DE POLDER

Het resultaat is onwerkelijk mooi. Wie niet beter weet, denkt dat de foto’s zijn genomen in een wellness resort. In de slaapkamer pronken twee eyecatchers. De grote wandkast is uitgevoerd met rieten panelen: een vleugje Azië in de polder. Met een maatwerk hanggedeelte voor haar en een speciale stropdassenlade voor hem. Janine: “Precies zoals we wilden.”

OOG VOOR EFFICIËNTIE

Het vrijstaande meubel is kaptafel en bureau ineen. Kurkbehang, marmer en messing sierstrips doen oosters aan. Het werkblad komt terug in het nieuwe badkamermeubel, evenals de warme houtkleuren. “Er is eenheid gecreëerd met oog voor efficiëntie”, vertelt Janine. “Aan de vloer en de wanden hebben we niks gedaan. De badkuip stond er ook al. Die komt alleen nu veel beter tot zijn recht.”

AFRIKAANS HOUT

Ook de sauna was al aanwezig. Deze heeft Boudewijn betimmerd met Afrikaans fraké-hout, waar hij ook de andere meubels van maakte. Dit is licht van gewicht, krimpvrij en heeft een schitterende uitstraling. Janine: “De wanden heb ik zelf voorzien van behang, ook in de badkamer. En de styling met accessoires natuurlijk ook.”

STEEDS WEER VERRAST

Om de eenheid tussen bad- en slaapkamer te benadrukken plaatste Boudewijn een mooie oude balk langs de wand met nissen om kunst in op te hangen. Janine: “Over elke detail is gewoon nagedacht. Van deurbeslag tot kranen die uit de muur komen bijvoorbeeld. Chique toch?! We zijn steeds weer verrast. Alles ademt comfort. Dit is exclusief genieten, maar dan gewoon thuis!”

Meer weten? Ga naar boudewijnhosmus.nl

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen