Article headline
Landelijk wonen met moderne uitstraling
Wonen

Landelijk wonen met moderne uitstraling

Zij wilde een stolp, hij een eigentijdse woning. Dit is het spectaculaire compromis!

Landelijk wonen met moderne uitstraling

De woning van Anne Stoop en Steven Koopman uit Schagen is vorig jaar opgeleverd. Het ontwerp komt uit de koker van Maarten Koning. “Bekend van de stolpen inderdaad. Expert in landelijk karakter en authentieke details dus”, vertelt Steven. “Dat wilden we.”

Steven, Anne, Keet, Sien, Jans, Trijn en hond Sjef
OOG VOOR DETAIL

Het derde ontwerp was raak. “De vorm, de materialen, de indeling: alles klopte!”, aldus Anne. Maarten mocht de woning ook bouwen. “Omdat de prijs ons aanstond en omdat hij zeer oplossingsgericht is. Dat heb je echt nodig tijdens zo’n intensief traject.”

KUNSTWERK OP ZICH

Het resultaat is verbluffend. Stoere schoorsteen en lamellen, cortenstaal, glazen kilgoot… Anne: “De darsdeuren van oude dukdalven zijn al een kunstwerk op zich. En we hebben geen ontsierende ventilatie- en cv-pijpen op ons dak. Daar heeft Maarten speciale nokvorsten voor laten maken.”

PERFECT VERENIGD

De lichtinval is subliem. Speciaal glas isoleert ’s winters en weert warmte in de zomer. De betonnen vloeren zijn verwarmd en de plafonds geluidsdempend. “We genieten van modern comfort in een landelijke, stoere sfeer. Onze verschillende woonwensen zijn perfect verenigd!”

OUDE MATERIALEN HERGEBRUIKT

Een darsdeur van oude meerpalen. Traptreden van spoorbielzen. Boerengeeltjes op de vloer. Bakstenen van een oud pakhuis als binnenmuur. “Allemaal robuuste, duurzame materialen met een verhaal. Ze geven onze woning een unieke sfeer.”

Meer weten? Kijk op maarten-koning.nl

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen