Article headline
Keuken ontwerpen? Tijd is je beste vriend!
Wonen

Keuken ontwerpen? Tijd is je beste vriend!

In BUITENGEWOON Magazine voorjaar/zomer 2019 lichtte Tanja uit Bergen al een tipje van de sluier op...

Keuken ontwerpen? Tijd is je beste vriend!

In BUITENGEWOON Magazine voorjaar/zomer 2019 lichtte Tanja uit Bergen al een tipje van de sluier op. Inmiddels zijn niet alleen de bijzondere inbouwkasten klaar, maar ook Tanja’s grootste pronkstuk: de keuken. Dit hart van de woning klopt tot in elk detail, van indeling tot uitstraling. Het geheim? Tijd voor het ontwerpproces nemen. “Alleen dan vallen álle puzzelstukjes op de juiste plek.”

Tijd dus. En natuurlijk scherp oog voor stijl en praktische wensen. Deze ingrediënten voor succes vond Tanja in Anna Paulowna. “Boudewijn en Ellen Hosmus geven je niet alle tijd, ze dwíngen je bijna om het te nemen”, knipoogt ze. “Je ideale keuken ontwerpen doe je namelijk niet in twee bezoekjes aan een showroom.”

Kastenwand in optima forma. De frontaal gepresenteerde boeken staan op losse steunen. De tv is verstopt achter schuifbare delen

Rvs werkblad

Tanja’s keuken is in alle opzichten uniek. Als eerste springt het rvs werkblad in het oog. “Daar komen krassen op, zegt iedereen. Maar alternatieve materialen hebben ook nadelen. Als je dan deze uitstraling erbij vergelijkt, dan vinden wij die krasjes niet erg. Dit past prachtig in ons interieur, waar oude en nieuwe materialen elkaar ontmoeten. Bovendien is rvs hittebestendig en zeer hygiënisch.”

Proefstalen

De keuken bestaat uit een kook- en werkblad, koffiebar en een zitgedeelte. De vrije ruimte in het midden is riant gehouden. “Dat is typisch zo’n keuze die tijd nodig had voordat we de knoop doorhakten. Dat gold ook voor de afwerking van het massief eiken werkblad. Omdat wij twijfelden, maakte Boudewijn Hosmus verschillende stalen voor ons. Daarmee gingen ideeën leven en konden wij thuis een weloverwogen keuze maken.”

Samen kwamen we uit op deze warme, doorleefde afwerking van het massief eiken werkblad

Lastig

Het ontwerpproces begon met de grove lijnen die Tanja en haar man zelf al in gedachten hadden. Daarna begon het finetunen. “Wij wilden in de keuken kunnen koken, werken en zitten zonder elkaar in de weg te lopen. Daarnaast moest alles naadloos passen in het huis als geheel. En ik kan je zeggen: de ideale indeling bepalen is knap lastig als je alle kanten op kunt!”

Maatwerk

Tanja, haar man en Ellen Hosmus maakten samen keuzes voor de maatvoeringen, materialen, kleuren en apparatuur. Het perfecte plaatje kreeg vorm. De voordelen van maatwerk zijn ook terug te zien in de fraaie rvs rand om de houten balk, de afwerking voor de ramen langs en de afzuigkap waarvan de motor op de eerste verdieping is geplaatst. “Deze keuken is de beste versie van onze eigen ideeën geworden.”

Lees ook: Kasten vol ingebouwde sfeer & functie

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen