Article headline
Kasten vol ingebouwde sfeer en functie
Wonen

Kasten vol ingebouwde sfeer en functie

''De ene kast gaat in het interieur op, de andere vormt een stijlvol accent''

Kasten vol ingebouwde sfeer en functie

Ga je bouwen of verbouwen: denk vóóraf na over de kasten. Met deze tip valt Tanja Dekker met de deur in huis. Haar nieuwe woning in Bergen is bijna klaar. Van buiten oogt het alsof het er al jaren staat, van binnen dragen inbouwkasten bij aan de gewenste sfeer. “In elke ruimte zijn ze één met het gebouw, vormgegeven zoals wij het mooi en praktisch vinden.”

Iedereen probeert zijn huis naar eigen woonbehoeften in te richten. Kasten kunnen daar een verbazingwekkend grote rol in spelen, vertelt Tanja. “Onze wandkast in de zithoek is speciaal gemaakt om onze fotoboeken en snuisterijen mooi in te presenteren. De tv is verborgen achter deurtjes. Andere vakken bieden zeeën aan opbergruimte zonder het idee dat een grote kast de ruimte vult.”

GEVOEL TOEVOEGEN

Voor Tanja en haar man is dit de zevende woning. “En de laatste”, lacht Tanja. Met al die woonervaring weet het echtpaar precies waaraan de inrichting moet voldoen, zowel functioneel als esthetisch. “En tóch zijn we nog verrast door Boudewijn Hosmus, de man die onze kasten heeft gemaakt. Naast keukens maakt hij complete interieurs op ambachtelijke wijze. Boudewijn voegt niet zomaar elementen aan je woning toe, maar een gevóel.”

LEVENSLANG PLEZIER

De inloopkast op de bovenverdieping is fraai ingetimmerd. In de wandkast op de vide zijn de technische installaties slim aan het zicht onttrokken. De ene kast gaat in het interieur op, de andere vormt juist een stijlvol accent. “Het mooie is dat alles kan! Vorm, indeling, materiaal, kleur, greepjes. Boudewijn hielp met het maken van keuzes, passend bij ons en het huis. Net als bij de keuken. Persoonlijk maatwerk is de sleutel tot levenslang plezier van je investering.”

Benieuwd naar het eindresultaat? Klik hier!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen