Article headline
Hoe is het nu met: Rianda en Hugo
Wonen

Hoe is het nu met: Rianda en Hugo

Toen Rianda Nannes en Hugo van Diepen hun droomhuis op een unieke locatie in Waarland kochten hadden ze nog geen concreet plan voor de verbouwing...

Hoe is het nu met: Rianda en Hugo

Toen Rianda Nannes en Hugo van Diepen hun droomhuis op een unieke locatie in Waarland kochten hadden ze nog geen concreet plan voor de verbouwing. Het voormalige agrarische bedrijf was door de vorige eigenaren omgetoverd tot een luxueus woonhuis met de tuin als schitterend hoogtepunt. Op de voormalige landbouwgrond is een natuurgebied gerealiseerd met een groot meer, waar je op uitkijkt vanuit de woning. Geert Klaver zei niet voor niets in de dronevideo die hij maakte voor dit bijzondere object; Dit heb ik nog nooit meegemaakt!

GROTE OF KLEINE VERBOUWING

“Wij gebruiken dat zinnetje nog regelmatig”, zegt Rianda lachend. “Het huis was al mooi, maar er waren een aantal dingen aan vervanging toe. Daarbij waren de woongedeelten afgescheiden van elkaar. Dat vonden wij niet zo prettig, vooral met het oog op onze zoon”, zegt Hugo. “Dat we moesten verbouwen wisten we. Alleen de vraag was; gaan we voor een grote of een kleine verbouwing?” “Omdat ons andere huis nog niet verkocht was besloten we voor de grote verbouwing te gaan, omdat we nog in ons oude huis konden blijven wonen. Prompt werd het verkocht en moesten we halsoverkop verhuizen. We hebben op drie verschillende plekken gewoond in het huis en na ruim twee jaar verbouwen was het klaar.” Het stel had gelukkig hulp van veel vakmensen. De broer van Rianda heeft een eigen bouwbedrijf, Ruud Nannes Bouw, en haar andere broer Jordie is houtbewerker. Hij maakte alle kozijnen en een aantal van de meubelen. Nico Dekker maakte de tekeningen en staalbewerker Barry Beentjes maakte de trappen en de overige stalen elementen in het huis. En de inrichting? Die deed Rianda zelf. Bescheiden zegt ze; “Met elkaar vormden we een ideaal team. Iedereen kon goed met elkaar opschieten en omdat wij zelf in de verbouwing woonden waren de lijnen kort. Dus ik heb zeker niet alles zelf gedaan, met elkaar kwamen de ideeën tot stand.”

VORIG JAAR WOONDEN WE NOG IN DE SCHUUR
3D IDEE

In het proces kwamen niet alleen de mooie ideeën voor haar eigen huis tot stand, maar borrelde er een interessant plan naar boven om ook andere mensen te helpen bij het inrichten van hun huis. “Nico Dekker had een prachtige 3D presentatie van de indeling gemaakt. Toen vroeg ik me af; waarom kunnen we dit niet maken voor het interieur? Ik wilde namelijk het plafond en de houten delen zwart schilderen. Als ik het vertelde tegen mensen dachten ze dat ik niet goed wijs was. Uiteindelijk hebben we het toch gedaan en iedereen vind het prachtig. Je moet echt durven om een onderscheidend interieur samen te stellen. Een real life impressie van het toekomstige interieur kan bepaalde keuzes veel makkelijker maken.” Dus Rianda, die business analist was bij een grote bank, ging aan de slag. Ze volgde veel cursussen en nog belangrijker, ze oefende heel veel. Ontwerpen, tekenen en het programma goed onder de knie krijgen. Nu is het tijd om te beginnen en Walls Have Ears is van start. Walls Have Ears maakt in opdracht voor de klanten van onder andere makelaars, aannemers, (interieur)architecten en -ontwerpers, 3D tekeningen. “Want”, zegt Rianda “Muren hebben oren en ik ga helpen het te visualiseren.”

GEERT KLAVER ZEI: DIT HEB IK NOG NOOIT MEEGEMAAKT!

MEER INFORMATIE?

www.wallshaveears.nl

WIL JE WETEN WAAR RIANDA DE GEWELDIGE GROTE BOOM IN DE HUISKAMER VANDAAN HEEFT?

www.boominhuis.com

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen