Article headline
Het verhaal achter de deal: “Wij zijn slechts tijdelijke bewaarders”
Wonen

Het verhaal achter de deal: “Wij zijn slechts tijdelijke bewaarders”

Mark en Kirsten Bradley wisten altijd al dat zij Amsterdam zouden verlaten. Wonen op het platteland was hun droom. Afgelopen zomer kwam die uit. Het werd een uniek verhaal met in de hoofdrol een Porsche 356. In één turbulente week viel alles op z’n plek. “We zijn nog elke dag dankbaar dat wij hier mogen wonen.”

Het verhaal achter de deal: “Wij zijn slechts tijdelijke bewaarders”

Wie: Mark (59) en Kirsten Bradley (51)

Wat: stolpboerderij uit circa 1860

Waar: Oosthuizerweg 65 te Noordbeemster

Oppervlakte: circa 305 m2

Bijzonder: een perfecte match dankzij de mailing van Klaver Makelaardij

Kirsten (51) groeide op in Friesland, Mark (59) op de Engelse country side. Na jarenlang in steden te hebben gewoond, werd de verleiding van het platteland steeds sterker. Het stel verkocht hun woning in Amsterdam alvast. Maar ze wilden ook hun zoon de kans geven om rustig zijn middelbare school af te ronden. Dus betrokken zij in augustus 2021 een huurhuis in de buurt. Alle tijd, dachten ze. Tot zij even later een e-mail van Klaver Makelaardij kregen, met daarin hun absolute droomwoning.

De video die alles veranderde

“We hadden ons op de nieuwsbrief ingeschreven na een bezichtiging in Warder”, vertelt Mark. “Daar ontmoetten we Geert. In die boerderij zei hij dat we gewoon moesten gaan zitten, kijken, alles op ons laten inwerken. Het ging hem echt om ons.” En toen, maanden later, kwam die ene, life changing video voorbij. “Ik zag die blauwe Citroën DS door het groene, uitgestrekte landschap zweven, eindigend bij deze historierijke stolp. We waren allebei meteen enthousiast.”

Liefde op het eerste gezicht

Een bezichtiging was snel geregeld. Kirsten: “Het was liefde op het eerste gezicht. We wilden zelfs direct een bod doen. Geert raadde ons eerst een tweede bezoek aan: we moesten er écht een goed gevoel over hebben. Daarna kwam de bewuste drone-video te sprake. Mark en Geert bleken de passie voor classic cars te delen. Sterker nog, Mark heeft een Porsche 356 uit 1959 gerestaureerd, een van Geerts lievelingsauto’s. De mannen raakten niet uitgepraat.”

No items found.
No items found.
“Maak er 356 van in plaats van 350 en ik bel de verkoper, zei Geert”

Auto in de woonkamer

Mark lacht. “De tweede bezichtiging was helemaal bijzonder”, vervolgt hij. “Terwijl de verkoper buiten liep, zaten wij binnen met Geert. Hij haalde een foto tevoorschijn van de woonkamer met een Porsche 356 erin gefotoshopt. Fantastic! Wat moeten we doen om de koop vandaag nog rond te krijgen, vroegen wij Geert. Hij vertelde dat de verkoper deze stolp vooral waardige nieuwe bewoners gunde. In de vraagprijs stonden de getallen 350. Geert zei: Maak daar 356 van en ik bel de verkoper. Even later kwam hij binnen. We keken elkaar aan en schudden elkaar de hand. Deal.”

Leven met de seizoenen

Dit gebeurde op 7 september 2021, een paar weken nadat het gezin was verhuisd naar hun huurwoning. In maart 2022 volgde de sleuteloverdracht. Eind juni gingen ze over. “Boudewijn Hosmus heeft een prachtige nieuwe keuken geplaatst. Verder hebben alleen het nodige geschilderd en vooral volop genoten!”, vertelt Kirsten. “We voelden ons direct op ons plek. Het landschap is zo mooi, met zijn boerderijen en schuren, kleuren en geuren. Je leeft met de seizoenen mee en je koopt lokaal. We zijn zelfs bewuster van wat we eten.”

Op papier is het van ons…

“Vrienden uit Amsterdam vragen wel eens: is het niet eenzaam daar? Nou, juist niet! Hier zegt iedereen gedag en hier zijn ook leuke terrasjes. En we zijn heel warm ontvangen door de gemeenschap.” Human touch, noemt Mark het, zoals hij ook treffend omschrijft wat de stolp nodig heeft: tender loving care. “Het voelt als een voorrecht om hier te mogen wonen. Het stamt uit 1860 en op papier is het nu van ons, maar wij zijn slechts custodians in time. De boerderij zal ook ons overleven. Maar hopelijk pas over een jaar of dertig!”

No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen