Article headline
Het verhaal achter de deal
Wonen

Het verhaal achter de deal

In 2020 kochten Jan en Bianca een pand aan bij Klaver Makelaardij aan voor hun zorgconcept Baas in Zorg.

Het verhaal achter de deal

Wie: Jan en Bianca

Wat: Woning plus voormalig kantoorpand

Waar: Wieringerwerf, sinds 2020

Bijzonder: van een voormalig kantoorpand worden zorgappartementen gemaakt

In 2020 kochten Jan en Bianca een pand aan bij Klaver Makelaardij aan voor hun zorgconcept Baas in Zorg. Het had wat voeten in de aarde, maar inmiddels zijn ze al 1,5 jaar eigenaar van het pand en wonen er inmiddels vier cliënten.

“De landelijke omgeving hier in Wieringerwerf is ideaal voor onze cliënten, veelal jongvolwassenen en ouder, die vaak niet goed tegen veel prikkels kunnen.” Jan vertelt dat het pand waar ze nu met hun bedrijf gevestigd zijn al enige tijd in de verkoop stond. “Ik hield het al even in de gaten.” Na een bezichtiging en een goed gesprek met Geert Klaver gingen Jan en Bianca ervoor. “Voor ons was het belangrijk dat we van de gemeente toestemming zouden krijgen om ons bedrijf, dat gespecialiseerd is in begeleid wonen, er te mogen vestigen. We hadden dus niet alleen een go van de gemeente nodig, maar ook de verkopende partij moest natuurlijk akkoord gaan met ons bod.” Spannende maanden volgden, waarin ze het voorlopig koopcontract verschillende keren hebben moeten verlengen. “Het duurde even voordat we de financiering rond kregen, maar gelukkig heeft Klaver en de verkopende partij het geduld gehad om het ons te gunnen. We zijn verschillende keren met elkaar om de tafel gegaan; het is fijn dat je dan open en eerlijk met elkaar kunt communiceren.”

Megaverbouwing

Als het aankooptraject is afgerond volgt er voor het stel een grote verbouwing. “We zijn al 1,5 jaar aan het verbouwen en zijn er nog niet. In september hopen we klaar te zijn. Voorheen was hier een woonhuis en een kantoor gevestigd. Van het kantoorgedeelte maken we nu appartementen.” Inmiddels wonen er wel al vier cliënten op het terrein. “Vier appartementen zijn nu klaar, uiteindelijk is het de bedoeling dat er in totaal negen appartementen zijn met evenveel bewoners.” De locatie, vlak bij de dorpskern en een bushalte, en de rust van het platteland maakt de plek ideaal voor begeleid wonen. “Als iemand overprikkeld is, pakt hij of zij de fiets om even naar het bos te gaan om tot rust te komen. Aan de andere kant zijn alle voorzieningen als een Hema en DA dichtbij. Dit is precies zoals we het twee jaar geleden voor ogen hadden! Of er nog wensen zijn? We zouden op termijn het stukje grond hierachter dat van de gemeente is, willen kopen voor extra parkeerplekken en om er een relaxplek voor de bewoners van te maken, maar eerst maar even alle appartementen afbouwen!”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen