Article headline
Ga je mee op Aventuur?
Wonen

Ga je mee op Aventuur?

In Avenhorn wordt een complex voor een meer-generatie gemeenschap gerealiseerd met de naam Aventuur. Mensen uit verschillende leeftijdsgroepen en uit verschillende gezinssamenstellingen gaan hier straks buitengewoon mooi samenwonen.

Ga je mee op Aventuur?

Als mens heb je elkaar zoveel te geven, waarom niet met elkaar delen? Deze gedachte inspireerde Marleen en Johan Pater om Aventuur op te richten: een buitengewoon wooncomplex voor meerdere generaties. Hiervoor transformeren zij vijf leegstaande bedrijfshallen tot zes woningen, vijf appartementen, twee gastenverblijven en vele gezamenlijke faciliteiten. De bewoners delen straks een zwembad, strandje, hobbyloods, een activiteitenruimte en een geweldige binnentuin. Ook komt er een moestuin en een boomgaard. Sjaak, de technisch beheerder met groene vingers, zorgt voor het onderhoud.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Craddle to craddle

Bij de verbouwing worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Er wordt niet alleen heel veel energie bespaard onder meer met zonnepanelen, maar het bestaande gebouw krijgt ook een tweede leven, wat de levensduur voor lange tijd verlengd. Verder wordt er een gezond binnenmilieu gerealiseerd met goede ventilatie en veel groen en worden de materialen die bij de sloop vrijkomen zoveel mogelijk hergebruikt. En in de buitenruimte wordt zo min mogelijk verharding aangebracht.

Zo laag mogelijk energieverbruik

De vijf nieuwbouwwoningen worden voorzien van een water-water warmtepomp waarbij gebruik gemaakt wordt van bodemwarmte in de winter. Doordat de installatie ook kan koelen wordt de warmte uit de woningen op zomerdagen weer terug gestopt in de aarde. De woningen zijn verder allemaal voorzien van een zogenaamde klimaatvloer, waarmee elke ruimte wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd. De vijf appartementen in de voorste twee hallen krijgen lucht-water warmtepompen gecombineerd met vloerverwarmingsverkoeling en een balansventilatiesysteem. Alles voor een uitstekend wooncomfort tegen een zo laag mogelijk energieverbruik.

Meer weten?

Heb je interesse in wonen in Aventuur of wil je je inschrijven neem contact op met Klaver Makelaardij via 0226555777

De verwachte opleverdatum is zomer 2023

No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen