Article headline
Eerste ontwerpschets direct raak
Wonen

Eerste ontwerpschets direct raak

Een vijf meter lang kookeiland met ronde hoeken. Bedekt met een prachtig terrazzo werkblad, ter plaatse gestort. Een bijpassende coffee-corner en robuuste lamellen als room divider. Alles strak, alles maatwerk. Hoe langer je naar deze keuken van Boudewijn Hosmus kijkt, hoe specialer het wordt. Precies wat de opdrachtgevers wilden!

Eerste ontwerpschets direct raak

De klant in kwestie wist wel wat ze wilde, maar niet hoe dat eruit moest zien. Boudewijn: “Zij vroeg of wij een keuken konden ontwerpen met Oostenrijkse invloeden, warm en sfeervol, maar ook strak en modern. Daarbij moest de keuken in verbinding komen te staan met de omliggende ruimten... Best een uitdagende vraag. Toch was onze eerste schets direct raak!”

Messing sierlijst in werkblad

Als basismateriaal koos Boudewijn voor massief eiken gecombineerd met eiken edelfineer. Hiermee kon hij de ronde hoeken van hetzelfde mooie hout maken. Tijdens de stort van het terrazzo werkblad van het kookeiland liet Boudewijn een messing sierlijst aanbrengen, evenwijdig aan de rand. Erboven hangt een sierkap in messingkleur, afgewerkt met stijlvol leer en ledverlichting.

Perfect plaatje door maatwerk

De twee wandkasten sluiten naadloos aan op het schuine (akoestische) plafond. Hierin bevindt zich de eersteklas apparatuur, inclusief extra hoge koelkast en vriezer van Gaggenau en de wijnklimaatkast van Miele. Aan de andere kant van het kookeiland is een coffee-corner met bijpassende tegels ingebouwd. “De stoere lamellenwand maakt het af”, vertelt Boudewijn. “De keuken past perfect in deze woning, zowel qua stijl als indeling. Mooi hè, als je alles zelf kan maken.”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Wilt u meer inspiratie van deze ambachtelijke keukenbouwer? Ga naar www.boudewijnhosmus.nl

No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen