Article headline
Het verhaal achter de deal: De gouden tip van de garagehouder
Wonen

Het verhaal achter de deal: De gouden tip van de garagehouder

Dolgelukkig waren Peter en Gerda Waiboer met de aankoop van het landhuis in Nieuwe Niedorp. Alleen hun oude woning in Bergen moest nog even worden verkocht. Na negen maanden werd het billenknijpen. Als zich binnen vijf weken geen koper aandiende, zou de droom van Peter en Gerda uit elkaar spatten. Een bezoekje aan de garagehouder bracht redding.

Het verhaal achter de deal: De gouden tip van de garagehouder

Deze monteur bleek verstand te hebben van meer dan alleen auto’s, vertelt Peter. “Hij zei: Peter, met jouw huis moet je bij Geert zijn! Wij waren de wanhoop nabij, ook door al die berichten over rentestijgingen, inflatie en prijsdalingen. De twijfels gaven ons veel stress. Dus wij zetten rechtstreeks koers naar Klaver Makelaardij."

Laatste strohalm
Aan de oude Klavertafel deed het echtpaar hun verhaal. Gerda: “Geert wist precies welk huis wij bedoelden. Hij leefde erg met ons mee en wilde maar één ding: onze woning in Bergen verkopen. Hij zei: het is een béétje kort dag, maar wij gaan dit doen! Daarna vroeg Geert de sleutels van onze Mercedes 180. Sprakeloos stemden we in. Dit was onze laatste strohalm."

Glansrol
De eerstvolgende donderdag Drone Dag verscheen het filmpje van onze woning in Bergen. Met een glansrol voor de prachtige auto. “Iedereen had het erover, ook kennissen door heel Nederland”, aldus Peter.
“En wat denk je? Binnen twee weken twee serieuze gegadigden! Ongelofelijk. De kopers keken nooit op Funda, maar hadden wel een Klaverprofiel. Dat werkt dus perfect. Het werd een uitstekende deal."

Genieten!
En zo kwam de droom van Gerda en Peter toch nog uit. Eindelijk was de spanning voorbij. “Uiteraard hebben we onze automonteur een mooie fles wijn gebracht”, lacht Gerda. Het genieten kan beginnen. Peter: “Sommige mensen vragen waarom wij nu nog een tuin van 5.000 vierkante meter willen. Omdat wij dat heerlijk vinden, zeg ik dan. En als het niet meer gaat, verkopen we het weer. Ik ken een prima makelaar."

Thuis in West-Friesland
Jarenlang hadden Peter (72) en Gerda (71) een akkerbouwbedrijf in Flevoland. In 2016 verhuisden zij naar Bergen. Daar woonden het echtpaar naar volle tevredenheid, alleen misten zij één ding verschrikkelijk: ruimte, weidsheid. In Nieuwe Niedorp vonden zij dit terug. En meer dan dat. “De West-Friese mensen zijn zo toegankelijk! Ze groeten elkaar op straat en maken gemakkelijk een praatje. Wij voelen ons hier welkom en thuis."

No items found.
No items found.
De woning in Bergen die Klaver Makelaardij binnen twee weken verkocht.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen