Article headline
Buitengewoon welkom in Huize Klaver
Werken

Buitengewoon welkom in Huize Klaver

"Kijk, hier hebben we Bo. Hij werkt in mijn oude slaapkamer!” Geert geeft een rondleiding door het nieuwe onderkomen van Klaver Makelaardij. Hij is zo trots als een koe met zeven uiers.

Buitengewoon welkom in Huize Klaver

Begin 2020 woonden zijn ouders hier nog. Nu is het een ontmoetingsplek met flexibele werkplekken, sfeervolle spreekkamer, kunst, prachtige bar en als kers op de taart drie ijsbaden. “Voor als de gemoederen hoog oplopen”, knipoogt Geert.

Van droomwoning naar droomkantoor. De familie Klaver is blij dat het pand deze nieuwe invulling kon krijgen. Maar kantoor wil Geert het niet noemen. “Mijn belangrijkste wens was een werkplek zonder kantoorsfeer. Zowel collega’s, partners, klanten: iedereen moet zich hier thuisvoelen. Daarom hebben wij er een ontmoetingsplek van gemaakt. Mensen vinden het fijn om in een huiselijke omgeving nieuwe woonplannen te smeden. Dat is wat we doen, hier, in Huize Klaver.”

Ingetogen chic

Donkerblauw voert de boventoon. “Maar niet op de muren waar licht op valt; die moet je licht houden heb ik begrepen van Chantal.” Chantal is de interieurstyliste van Partners at Home in Schagen. “Ik wil eigenlijk geen namen noemen, want we zijn door vele geweldige partners geholpen. Maar Chantal is bepalend geweest voor de hele uitstraling. Ingetogen chic is het. Koperkleurig behang aan het plafond bijvoorbeeld. Dat verzin je toch niet?”

No items found.
No items found.

Horecaniveau

Twee tellen later bedenkt Geert zich. “Oké, nog twee namen dan: Marjan Spaansen en Gert-Jan Krapman. Marjan hielp knopen doorhakken en Gert-Jan van Freeweld in Dirkshorn heeft al het laswerk gedaan. Stalen schuifdeuren, bureaus, de bar: aan één woord had hij genoeg.” De bar biedt ruimte voor een goede VrijMiBo, maar ook om gasten op horecaniveau te ontvangen. Op het menu staan onder meer een Broodje Ome Piet en een Koffie Dubbel Vierkant.

“Mensen vinden het fijn om hun nieuwe woonplannen te maken in een huiselijke omgeving”

Open haard

Langs muurschilderingen, beelden en Westfriese spreuken eindigt de rondleiding in de spreekkamer. Geert geeft een klap op de Klavertafel. “Deze is al meer dan honderd jaar oud! Mijn opa, ooms, iedereen heeft hier aan gezeten. Hij is precies 365 centimeter lang, misschien wel één voor elke dag van het jaar.” Een collega legt haar Chromebook erop. Nostalgie ontmoet modern gemak. “Dit voelt goed. Zullen we de open haard aansteken?”

Donderdag dipdag

Donderdag is niet alleen Dronedag bij Klaver Makelaardij, maar nu ook IJsdipdag. “Koudetraining volgens de Wim Hof Methode: goed voor je fysieke weerstand, mentale weerbaarheid en energieniveau”, vertelt Geert. “Mijn opa deed vroeger een jonkie na de lunch. Dan kon hij er weer tegenaan. Wij doen een ijsbadje. Vooraf ademhalingsoefeningen, achteraf een warme douche. Een kwartier in totaal. Daarna voel je je als herboren. Dat snap je pas als je het hebt gedaan.”

No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen