Article headline
Artcoustiq; the art of killing noise
Wonen

Artcoustiq; the art of killing noise

Laat galm verdwijnen met mooie akoestische wandkunstwerken van Artcoustiq.

Artcoustiq; the art of killing noise

Wat zijn nadelen van een vervelende galm

Je kent het wel zo’n ruimte waar een vervelende nagalm is. Dit is erg vervelend voor het gehoor. Stel je eens voor dat deze ruimte zich bevindt in je eigen huis, of op het kantoorwaar je dagelijks moet werken?

Hierdoor krijg je teveel prikkels binnen en raak je vermoeid, gaat het ten koste van je concentratie of krijg je hoofdpijn. In ieder geval wordt je lontje steeds korter en word je er niet gezelliger op voor je familie of collega’s.

 

Hoe los je dit op?

Een galm ontstaat doordat geluidgolven niet of nauwelijks worden afgeremd. Deze blijven dus continue weerkaatsen op harde materialen totdat ‘de kracht eruit is’. Geluidgolven bewegen heel snel en hebben bij kamertemperatuur een snelheid van wel 343 meter per seconde. De lage tonen hebben de meeste kracht, waardoor deze moeilijker af te remmen zijn.

Belangrijk is dat er genoeg zachte materialen zich in de ruimte begeven om de geluidgolven te absorberen, of af te remmen. Dunne stoffen zoals gordijnen remmen prima hoge tonen maar de dikke zachte materialen absorberen alle tonen en vooral ook de lage, zorg dus voor een goede balans.

 

Wanneer kom je erachter dat de akoestiek niet goed is

In de meeste gevallen te laat! Wanneer de ruimte volledig is ingericht en je opmerkt dat de akoestiek te wensen over laat. Vaak industriële of minimalistische interieurs in nieuwbouw huizen/kantoren etc. creëren deze nagalm doordat er veel harde materialen worden gebruikt, zoals gietvloeren, hout, glas en beton. Het is dus van belang dat je voordat je begint met inrichten rekening houdt met de akoestiek. De akoestische wandpanelen van Artcoustiq helpen om dit probleem (vroegtijdig) op te lossen.

 

Vertel eens wat meer over het product

De akoestische wandpanelen zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk geluid te absorberen. We noemen dit de akoestische waarde (aw). Deze akoestische waarde wordt gemeten op een schaal van 0-1. De premium wandpanelen hebben de hoogste akoestische waarde, en is 0,9. De basic wandpanelen hebben een waarde van 0,65.

De Akoestische wandpanelen van Artcoustiq hebben een mooi en strak aluminium frame. Het doek bestaat uit twee lagen waarvan de bovenste laag gemaakt is van recyclebaar polyester, met daarachter een viltlaag van gerecyclede spijkerbroeken. Je hebt dus een mooi duurzaam product in huis dat 100% recyclebaar is.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen