Article headline
8 vragen aan bewoners waarom ze hun droomhuis verruilen voor een ander droomhuis
Wonen

8 vragen aan bewoners waarom ze hun droomhuis verruilen voor een ander droomhuis

Romilde woont met haar man Victor en hun twee kinderen in Spanbroek. Het echtpaar is allebei ondernemer en zijn tien jaar geleden vanuit Amsterdam naar de polder verhuisd.

8 vragen aan bewoners waarom ze hun droomhuis verruilen voor een ander droomhuis

1. Waarom zijn jullie hier naartoe verhuisd?

Wij woonden in Amsterdam op een bovenwoning met een balkon. Met twee kinderen was dit niet ideaal. Tijdens een bezoek aan mijn ouderlijk dorp zei mijn man: ,,voor dat huis zou ik de stad wel uit willen.” Ik zei ,,Dat treft, want het staat te koop.” Toevallig was het die bewuste dag Open Huizen dag, dus we zijn meteen gaan kijken en waren op slag verliefd.

2. Hoe was het om vanuit de stad naar een dorp te verhuizen?

In het begin was het even wennen, maar omdat alles vlakbij is waren we al snel op onze plek. Het parkeren, de school dichtbij en de ruimte, het went snel.

3. Wat is de grootste verandering of verbouwing aan het huis geweest?

Direct nadat wij het gekocht hebben, is werkelijk alles aangepakt. Nieuwe badkamers, vloeren en een keuken. Daarna hebben we ieder jaar wel iets gedaan.

4. Welke plek in het huis is jouw favoriet?

In het huis is dat de erker/serre, buiten is er een heerlijke loungeplek bij het zwembad. Hier kun je vanaf de lente lekker zitten en het is altijd uit de wind.

5. Wat ga je het meest missen aan het huis?

Zo’n plek als dit gaan we nooit meer krijgen dus in de basis gaan we alles missen: Het huis, het wooncomfort, het uitzicht en de zonsondergang. Als wij niet naar het buitenland gegaan waren dan hadden we dit huis nooit te koop gezet.

6. Welk meubelstuk moet absoluut mee naar jullie volgende woning?

De eettafel! Deze tafel vormt ons centrale punt in het huis.

7. Waar moet jullie volgende droomwoning aan voldoen of waar voldoet ie aan?

Wij gaan verhuizen naar Curaçao, daar hebben we al een huis. In dit land heb je weer hele andere woonwensen dan hier. Eigenlijk is ons huidige huis in Nederland voor ons het perfecte huis.

8. Wat zou je aan nieuwe bewoners willen meegeven?

Toen wij het kochten zeiden de vorige bewoners: ,,wat fijn dat er weer leven in het huis komt en dat er weer mensen zijn die voor het huis gaan zorgen.” Ik vond het toen misschien wat overtrokken, maar op dit moment denk ik er precies hetzelfde over. Je gaat echt van het huis houden, het is een fijne plek met veel privacy vlakbij de dorpskern. Dat maakt het uniek. Wij hopen dat er ook nu weer andere bewoners komen die er net zo van gaan genieten als ons.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen