Article headline
Wijze lessen
Leven

Wijze lessen

Voorwoord Buitengewoon NH Magazine Zomereditie 2022

Wijze lessen

Een Jamaicaan leerde mij een wijze les. Hij vertelde over een voodoo docter bij hem vroeger in het dorp op Jamaica, die ‘slechte tekenen’ kon verhelpen. Er kwamen veel mensen bij de voodoo docter; hij had het druk. Veel dorpelingen hadden te maken met mysterieuze stenenregens in de nacht. Stenen die ‘s morgens nergens meer te vinden waren. De mensen werden bang en hadden veel geld over voor een oplossing. Die had de voodoo docter. Boze buren, soms zelfs boze geesten, bekogelden in de nacht wist hij te vertellen. Hij kon dit verhelpen. De voodoo docter liet ze goed betalen en beloofde rust. Die kwam. Zodra de dorpelingen vertrokken, liet hij de ingehuurde ijsklontjesgooier stoppen met de mysterieuze stenenregen ’s nachts. Mensen blij, voodoo docter rijk. Dankzij mensen die zich te veel lieten meeslepen in een zogenaamde waarheid. Bottomline volgens de Jamaicaan: geloof in jezelf, blijf dicht bij je gevoel en maak je eigen waarheid.

Niet bang zijn

Ik houd van wijze lessen en mooie spreuken, niet bang zijn is er daar een van. Onkunde doet dwalen, is een tweede. De Voodoo docter speelde in op angst en onkunde. Zo kijk ik nu ook wel eens om me heen als ik naar de huidige wereld kijk. Je zou zeggen dat we iets geleerd hebben vanuit het verleden. Er wordt veel misbruik gemaakt vanuit macht en tekort gehandeld vanuit kracht als je het mij vraagt. Er zijn veel ‘slechte tekenen’ te analyseren in de huidige wereld, waaronder een onrustige financiële markt - geopolitieke onrust en wantrouwen in het huidige systeem. Het wordt een hobbelig pad de komende jaren met veel (stenen) regen, vertelde iemand mij laatst. Mogelijk is dat het scenario, toch blijf ik geloof houden in het goede. Dingen samen organiseren vanuit onder naar boven, vanuit de kracht van creativiteit en samenwerken. Wegblijven van (negatieve) macht, de hang naar je eigen plekje op deze aarde, met je naasten het leven vieren. In dit magazine bieden we weer een aantal heel mooie plekjes aan.

Ter plekke aangekomen, ging de deur letterlijk en figuurlijk voor ons dicht.
De kracht van samen

De kracht van dingen samendoen. Wij streven met ons team al jaren een aantal doelen na. Elke dag een beetje beter worden. In 2021 hebben we die doelen met z'n allen gehaald. Een megaprestatie waar we trots op zijn. We vonden het dan ook een reden voor een feestje. Dit deden we met een trip naar New York. Een trip met veel en grootse indrukken. Ook stond op de planning een bezoek aan een van de bekendste makelaars van New York. Hij is op sociale media een held. Vooraf hadden we dan ook via alle kanalen contact gezocht, tot dan toe zonder resultaat. Ter plekke aangekomen ging de deur ook letterlijk en figuurlijk voor ons neus dicht. Never meet a hero zeggen ze dan… Bij ons zullen we er altijd alles aan blijven doen om iedereen te ontvangen daar waar het kan. Onze ontmoetingsplek op de Vijverweg in Nieuwe Niedorp staat ook voor jou klaar. Met ons buitengewone team dat zich elke dag een beetje beter maakt.

Via deze weg wil ik graag ook ons Klaver Agrarisch Vastgoed team bedanken. Al 25 jaar volgen onze collega’s van Klaver Agrarisch Vastgoed hun eigen pad. Onvoorwaardelijk trots ben ik op ze en op het geloof in hun eigen kunnen en intrinsieke drive. Fijne zomer!

Buitengewone groet,

Geert Klaver.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen