Article headline
Wel of geen tuinontwerper inschakelen?
Wonen

Wel of geen tuinontwerper inschakelen?

Een mooie tuin moet 365 dagen per jaar genot geven én belevingsvol zijn. Best een moeilijke opgave als je alleen maar wat simpel huis-tuin- en keuken verstand hebt

Wel of geen tuinontwerper inschakelen?

Het voorjaar is in volle gang. De tuinen worden iedere dag groener en groenen. De mooiste bloemen en planten ontluiken zich om uitbundig te genieten van de eerste zonnestralen.

Een mooie tuin moet 365 dagen per jaar genot geven én belevingsvol zijn. Best een moeilijke opgave als je alleen maar wat simpel huis-tuin- en keuken verstand hebt. Maar een tuinarchitect inschakelen is voor sommige mensen nét een stap te ver. Het wekt vaak de indruk dat het duur is.Voor Buitengewoon zetten we de voor- en nadelen van een goede ontwerper op een rijtje, omdat buiten niet gewoon moet zijn. Dan kan u zélf achteraf beslissen wat het verstandigst is.

 

Nadelen

- Niet weten waar te beginnen of hoe de tuin in te delen

- Kan een tuin niet echt eigen maken

- De tuin wordt geen geheel, waardoor u minder goed kunt ontspannen in de tuin

- De tuin is niet in balans (te veel straatwerk ten opzichte van groen)

- Er wordt verkeerde beplanting uitgekozen, die niet bij de grond en het ontwerp passen

De voordelen van een tuinontwerper vragen we aan de ontwerper zelf; Martin Elling.

“Allereest helpt een ontwerper je een tuin te creëren waar je het hele jaar plezier van hebt. Als ontwerper kijk ik ook altijd naar de functies die de tuin moet hebben. Denk hierbij aan speelruimte, terrassen, moestuinen en tuinieren.Daarbij kijkt een ontwerper nét een stapje verder, ziet dingen vanuit een andere hoek. Zo kan het best dat een terras op een hele andere plek uitkomt dan aan de geijkte tuindeuren. Ook kennis van grondsoort is van belang, niet iedere plant doet het goed op een bepaalde plek. Het is aan ons om te kijken welke beplanting het beste bij je tuin past. Uiteraard laten we altijd eerst de klant zijn wensen vertellen, zodat de tuin ‘eigen’ gaat voelen. Een tuin is een levend proces en gaandeweg de jaren zal dit zich ontvouwen tot een verlengstuk van de woning. En als laatste zou ik willen toevoegen, door uw tuin professioneel te laten ontwerpen kunt u ook kosten besparen. Zo voorkom je fouten of vervelende verrassingen tijdens de realisatie van de tuin.

Kortom, de voordelen opeen rij

Voordelen

-       Kan kostenbesparend zijn

-       U haalt veel meer uit uw tuin qua beleving, elk seizoen is de tuin weer anders

-       Uw tuin wordt een verlengde van uw woning

-       Een tuin die geheel bij uw wensen past

-       Een tuin die één geheel vormt, zodat u heerlijk kunt ontspannen in uw tuin

-       U wordt bijgestaan door een professional die u kan adviseren en raadplegen

 

En? Waar kiest u voor?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact op met Martin Elling. Kijk op www.martinelling.nl of bel 06-380 163 63

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen