Article headline
Wat is (jo)uw droom?
Leven

Wat is (jo)uw droom?

Je dromen naleven, zolang je leeft. En dat hopen we allemaal zo lang mogelijk te mogen doen. Mijn gedachten gaan ook dan uit naar onze collega Thieu. Die de strijd tegen kanker niet mocht winnen, het dromen op moest geven, het leven los moest laten. Blijven dromen is ons "gewoon" gegeven, zolang het lukt. Dus wat is (jo)uw droom? Droomde u hier als kind al van? Door dromen op te schrijven, is de kans groter dat je later je droom "leeft". Alles wat aandacht krijgt groeit, u zult het vast herkennen.

Wat is (jo)uw droom?

Mijn ouders hadden jaren terug de droom om hun 50-jarig huwelijk met kinderen en kleinkinderen in Zuid-Afrika te vieren. Recent was het echt zover (zie foto), met 18 man die kant op. Bevangen door de mooiste natuur, tranen van geluk, ruimte voor en met elkaar. We beseften heel goed dat het een voorrecht is om dit te mogen doen, en dan vooral een voorrecht om dit zo samen te mogen vieren. Ik ben trots op mijn ouders s dat ze het voor elkaar hebben gekregen dit SAMEN te kunnen doen. Wij zijn daar op een buitengewone manier gehospiteerd door de ‘’Morukuru family’’. Ieder detail klopte en werd met liefde en aandacht uitgevoerd. Op een bijzondere avond las mijn moeder een mooi gedicht voor dat ik graag met u wil delen:

De droom

In een droom liep ik een winkel binnen;

Achter de toonbank stond een engel.

Ik vroeg: wat verkoopt u hier?

Alles wat u maar wilt, zei de engel.

O, zei ik, echt waar?

Ik wil graag vrede op aarde.

Geen honger en geen armoede meer,

Gezondheid en onderdak

Vrijheid en respect voor iedereen.

Wacht even, zei de engel.

U begreep me verkeerd. Wij verkopen hier geen vruchten,

Alleen maar zaden, die kunt u zelf zaaien.


Die zaden zijn het begin van ieders droom. Waar ga je ze zaaien? Samen met wie en geef je ze genoeg ruimte? Ruimte lijkt in ons land in vele opzichten een schaars goed te worden. Gelukkig hebben wij nog een heel mooi assortiment huizen waar genoeg ruimte is, soms zelfs om te splitsen of te delen. Ook om weer met je handen in de grond te woelen (op TV zie je volop programma's die hierover gaan). Terug naar boeren roots, het blijft ons boeien. Het najagen van dromen is voor boeren momenteel alles behalve makkelijk. Zij hebben gezaaid, maar kunnen niet oogsten. Over enkele decennia zullen we heel verwonderd terug kijken naar deze tijd, is althans mijn inschatting. Dat we "ruimte" anders moeten gaan gebruiken is duidelijk. Noord-Holland heeft nog zoveel prachtige, soms bijna anonieme plekjes in bezit. Inspirerende plekken met fantastische verhalen. Wij laten ze u graag ontmoeten. Kunnen we ook uw woondroom verwezenlijken?


Geniet van deze editie, we hebben veel aandacht, creativiteit en liefde in dit nummer gestopt.


Buitengewone groet,


Geert Klaver

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen