Article headline
Uw gevel waterdicht met hydrofoberen
Wonen

Uw gevel waterdicht met hydrofoberen

Hydrofoberen wint strijd tegen overlast gevelwater

Uw gevel waterdicht met hydrofoberen

Hydrofoberen wint strijd tegen overlast gevelwater

Wateroverlast en overdadig vocht in gevels, wordt sterk gereduceerd door de gevel waterafstotend te maken en deze te impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd. Zuidelijk of westelijk georiënteerde gevels staan theoretisch bloot aan gemiddeld 40-50 liter regenwater per m2 per jaar. Met een gemiddelde zuurgraad van pH 4,5, erodeert en verzwakt het regenwater op den duur de baksteen en het voegwerk. Regenwater bevat zouten, welke op en in de muur terecht komen. Wanneer zouten kristalliseren aan het oppervlak dan geeft dit ontsierende witte vlekken. Wanneer de kristallen direct onder het oppervlak ontstaan, "drukken" deze stukjes van het gevelmateriaal met ernstige gevolgen voor het behoud van uw gevel.

Uw gevel waterdicht met hydrofoberen
  • Onzichtbare, waterafstotende laag voor muren.
  • Beschermende laag voorkomt vochtdoorslag en vochtschade.
  • Gaat uitbloedingen en verwering van voegwerk tegen.
  • Damp doorlatende laag, behoud ademend karakter.
  • Niet chemische methode, kind- & milieuvriendelijk.
  • 10 jaar garantie op de werking van dit hydrofobeersysteem.

Met het hydrofoberen blijft waterindringing van buitenaf achterwege en wordt uw gevel waterafstotend. Belangrijk is te weten dat hydrofoberen niet schadelijk is voor uw geven en het geïmpregneerde muurwerk in staat blijft damp door te laten. Uw muur blijft ‘ademen’. Uw gevel neemt minder water op en is beter bestand tegen zure regen. Door de drogere gevels krijgen algen en mossen geen kans en zal het transport van mineralen en/of zouten niet meer plaatsvinden. Hiermee verlengt u de levensduur van uw gevel.

Hoe werkt hydrofoberen

Door het gevelwerk te impregneren met een oligomere van siloxaan oplossing, wordt de muur waterafstotend ofwel "hydrofoob". Het kan noodzakelijk zijn eerst de beschadigde voegen en scheuren te herstellen om vervolgens de gevel te reinigen. De gevel reinigen gebeurt eenvoudig met water onder druk of een uiterst geavanceerd nat-straal-systeem. Chemische toevoegingen in deze methoden zijn nagenoeg uitgebannen en zijn dus kind- en milieuvriendelijk. Onder invloed van weer en wind en UV straling neemt het hydrofoob effect met de jaren af. Wij adviseren het hydrofoberen iedere 8-10 jaar te herhalen.

Hydrofoberen is vakwerk

De kwaliteit van het hydrofoberen wordt in hoge mate bepaald door de wijze van aanbrengen en de staat van de ondergrond. Bij monumenten moet de specialist bedachtzaam te werk gaan en de steensoort, voegwerk en vervuiling meenemen in het onderzoek.

Voorafgaand aan het hydrofoberen onderzoeken de vochtspecialisten van Van Lierop altijd uitvoerig of de gevel geschikt is voor de behandeling.

Van Lierop

072-5741856

Nijverheidsplein 7

Heerhugowaard

Website: http://www.vanlierop.nl

Hoofdkantoor

0172-433514

Koperweg 31

Alphen a/d Rijn

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Van Lierop
Koperweg 31
Alphen a/d Rijn
0172 - 43 35 14Website
Van Lierop

Verder lezen