Article headline
Pippa van Iersel: "Later word ik avonturier"
Leven

Pippa van Iersel: "Later word ik avonturier"

Pippa van Iersel is klein, tenger en frivool, maar ze is vooral stoer. Als een soort wolf in schaapskleren verovert ze de wereld als kitesurfster. Ze vliegt de wind achterna.

Pippa van Iersel: "Later word ik avonturier"

Pippa van Iersel is klein, tenger en frivool, maar ze is vooral stoer. De ‘stoer’ van Pippa kun je rustig met een hoofdletter schrijven. Als een soort wolf in schaapskleren verovert ze de wereld als kitesurfster. Ze vliegt de wind achterna. ,,Als de wind in Brazilië goed is, dan stap ik op het vliegtuig om daar te trainen. Maar de wind kan me ook naar Bonaire of Zuid-Frankrijk brengen”, zegt ze.

Haar ouderlijke huis is een boerderij in Schellinkhout. Vanuit haar slaapkamerraam keek ze urenlang naar de golven van het IJsselmeer. Haar vader was kitesurfer, maar haar moeder vond Pippa nog te klein en te licht om te beginnen aan de avontuurlijke, maar vooral extreme sport. Toen ze 14 was mocht ze eindelijk het water in met haar surfboard. Ze voelde het meteen: Hier wil ik de beste in worden. Na vele trainingsuren deed ze op haar 16 e mee aan haar eerste wedstrijd, het NK. Ze werd laatste. Het jaar daarop deed ze weer mee, en… ze won. ,,Van mijn ouders heb ik veel meegekregen, ze zijn beiden ondernemend. Daarnaast is mijn vader sportief en mijn moeder creatief. Deze drie dingen zie ik terug in mezelf.”

,,Toen ik 17 was en me volledig op mijn sport wilde richten, huurde ik een groot huis in Brazilië. Om de huur te betalen, verhuurde ik een aantal kamers aan mensen die wilde leren kiten, inclusief door mij gegeven kiteclinics. Zo kon ik mijn eerste reizen bekostigen. Inmiddels hoor ik bij een professioneel team. Maar alle onderhandelingen voer ik zelf uit. Eerst wil ik wereldkampioen worden en als ik te oud ben om op hoog niveau te kiten, word ik avonturier.”

Tip: Pippa heeft een ontzettend leuk Instagram account, waar je haar kunt volgen tijdens haar reizen over de wereld @pippavaniersel

Pippa, van Iersel (21) studeerde aan de filmacademie, maar stopte om zich volledig te richten op haar sport kitesurfen. Ze start in de klasse Big Air (wie maakt de hoogste sprong) en Freestyle (een soort turnen op het water). Ze staat momenteel als derde op de wereldranglijst. Ze groeide op in Schellinkhout met haar ouders en twee oudere zussen. Ze wordt gesponsord door Duotone, Garmin en Orange Fit. Als Pippa niet aan het surfen is in een exotisch land, dan werkt ze in het restaurant van haar ouders, de Loft der Zotheid in Hoorn of als personal trainer bij Sportschool Bram Nooij (waar ze zelf ook traint).

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen