Article headline
Pieter Landman; 'let the flowers speak'
Werken

Pieter Landman; 'let the flowers speak'

Op zijn 19e opende Pieter Landman een bloemenzaak op Wieringen. Het werd een succes en hij was de eerste ‘bloemenman’ op televisie. Pieter werd een ‘floral guru’ en krijgt nu overal ter wereld opdrachten!

Pieter Landman; 'let the flowers speak'

‘Mijn ouders hadden een bollenkwekerij, dus ik ben opgegroeid tussen de bloemen. Je kent het wel; eerst een kist bollen pellen voordat je mag spelen. Op mijn 19 e opende ik een bloemenzaak op Wieringen. Het werd een succes en ik werd de eerste ‘bloemenman’ op televisie. Daarna werd ik voor allerlei programma’s gevraagd en al snel nam mijn carrière letterlijk en figuurlijk een vlucht. Ik werd een ‘floral guru’ en overal ter wereld kreeg ik opdrachten. We verhuisden met het gezin naar Italië en na een geweldig avontuur belandde ik in Duitsland. Eenmaal terug in Nederland ging ik voor allerlei bloemenexporteurs werken en reis ik nu de hele wereld over. Officieel ben ik adviseur bij grootwinkelbedrijven, maar eigenlijk ben ik gewoon een bloemenman. Mijn leerschool was ouderwets. Wees zuinig met je materiaal. Zorg ervoor dat er beweging in zit als je iets maakt en draai de bloem zo, dat hij je aankijkt. Dat zijn de basisregels.

Pieter Landman (57) is creative director bij Sande Flowers. Hij is geboren in Breezand en woont daar al 57 jaar. Pieter heeft vier kinderen en een kleinzoon.

Als ik nu ergens een display neerzet (een rek met bloemen), op een toneel sta, of ik maak iets op TV, ik zeg altijd: Laat de bloemen spreken. Vanwege mijn werk kan ik geen politieke of geloofsuitspraken doen, maar mijn collecties spreken altijd. Het mooie aan bloemen is dat ze altijd praten, je hoeft dan zelf eigenlijk niets te zeggen. Als je een bos bloemen meeneemt naar een verjaardag of geboorte, zeggen ze gefeliciteerd, als er iemand is overleden wensen ze sterkte en geven ze troost. In New York is er zelfs een winkel die verrotte bloemen verkoopt, om je haat voor iemand te laten blijken.

Geniet van de mooie kleine dingen, de sneeuwklokjes en de krokussen in het gras. Laat de bloemen (tegen je) praten, vooral nu, in deze rare tijd.”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen