Article headline
LadyPapa

LadyPapa

One of a kind

LadyPapa

Wie: Marcel Hansen (56) en Ramona Nijssen (44)

Wat: horecagelegenheid LadyPapa

Waar: Breelaan 5, Bergen

Bijzonder: voor de eigenaren, die verschillende horecagelegenheden hebben gehad is LadyPapa echt de kers op de taart, zowel qua inrichting, locatie als kaart

www: ladypapa.nl

Bergen is een trekpleister rijker! Waar ‘Lady’ in LadyPapa staat voor vrouwelijk en vegetarisch, staat ‘Papa’ voor klassieke gerechten en goede wijnen. Zo biedt LadyPapa al haar gasten wat wils. Of je nu van sushi en cocktails houdt of liever een mooie steak eet met een goed glas rode wijn erbij.

Vlak voordat de coronapandemie uitbrak, openden Marcel Hansen en Ramona Nijssen de deuren van hun nieuwe restaurant LadyPapa, om ze 15 maart 2020 weer te moeten sluiten. Verschillende lockdowns en beperkende maatregelen volgden, die ook hun voordelen hadden: zo raakten de chef-koks zo bedreven in het take away sushimenu dat je nu bij LadyPapa de lekkerste sushi van West-Friesland eet. Oprichter en mede-eigenaar Marcel: “Alles wordt met verse ingrediënten bereid en de sushi wordt net voordat je het eet met de hand gerold. Onze koks hebben les gehad van een Japanse chef-kok en zijn er nu zo handig in dat onze sushi echt niet normaal lekker is. Dat vinden wij niet alleen, maar dat krijgen we ook vaak terug van onze gasten.”

Internationale allure

Sinds begin 2022 is het superdruk in het restaurant. Niet alleen toeristen weten het horecaconcept te vinden, ook veel mensen uit de regio. Marcel: “Wij richten ons op de gast die kwaliteit herkent én erkent. LadyPapa ademt internationale allure uit, maar dan wel met een huiselijke en warme sfeer.” Marcel vertelt dat ze elke dag ontzettend hun best doen om naast heel lekker eten en goede wijnen ook veel toegevoegde waarde te creëren op het gebied van gastheerschap. “Onze service en kwaliteit moeten optimaal zijn; we gaan altijd voor een tien.” Hiervoor werken ze onder meer met opgeleid en getraind personeel. “Een keer in de zoveel tijd ga ik met het personeel eten bij een sterrenrestaurant. Dat vinden we allemaal helemaal te gek en daar krijgen we ook heel veel inspiratie van!”

Hotellobby en een vleugje jaren 20

Het interieur doet denken aan een hotellobby in Milaan plus een vleugje Hollywood en jaren 20.” Dat de entourage zo goed gelukt is, is niet verwonderlijk. Ramona richt ook horecagelegenheden voor anderen in en gaat samen met Marcel zeker een keer per week naar Amsterdam om daar inspiratie op te doen, zowel op het vlak van eten en drinken als interieur en nieuwe concepten. Ramona: “Ook kijk ik veel op Instagram en Pinterest.” Voorheen gingen ze ook geregeld mee op reis met Koninklijke Horeca Nederland. “We zagen dan regelmatig bijzondere of spraakmakende concepten, maar toch eigenlijk nooit iets wat we in Amsterdam al niet hebben. In onze hoofdstad kun je echt trends spotten.” Om nieuwe trends te ontdekken volgt ze veel horecaconcepten in Milaan en Londen. Naast dat haar ontwerpen altijd warm en huiselijk zijn, zijn groen en botanisch terugkerende elementen.

No items found.
No items found.

Sushi en cocktails

Ramona en Marcel vinden het leuk dat hun zaak ook veel mensen uit de regio trekt. “Ik kom zelf uit Schagen en Marcel uit Heiloo en we komen geregeld bekenden tegen. Superleuk natuurlijk.” Waar jongeren vooral voor de cocktailbar en sushi komen, kiezen volwassenen vaak voor de fine dining 40+-kaart met een mooie fles wijn. Om de culinair geïnteresseerde gasten te trekken komt er eens in de zoveel tijd een sterrenkok koken en nodigen Marcel en Ramona soms een sommelier uit. “Zo hebben we voor ieder wat te kiezen! En we laten zien dat culinair niet altijd hoeft samen te gaan met stijfjes en wit linnen.” Marcel: "Eten en drinken is het mooiste wat er is. Ik word er echt heel blij van als iemand een mooi fles wijn kiest en daar echt van geniet.”

Begrip in de regio

Omdat de zaak die er voor LadyPapa zat, Nero, echt een begrip was in de omgeving merkten de eigenaren wel dat sommige gasten moesten wennen, maar de meesten omarmden het nieuwe concept snel. Voor Marcel zelf is het restaurant echt zijn tweede huiskamer. Ramona: “Hij is altijd bezig met eten en drinken en het opleiden en begeleiden van medewerkers.” Ramona houdt zich naast haar advieswerkzaamheden met name bezig met het interieur van LadyPapa, de administratie, personeelszaken en de marketing en pr. “Ik klap regelmatig mijn laptop open in de zaak. Als het nodig is, kan ik snel bijspringen en ik krijg er altijd heerlijke cappuccino en een broodje!”

What’s in a name?

Waar de naam LadyPapa vandaan komt? “We wilden een vrouwelijke en internationale naam met een L en een Y, die best een beetje over de top maar bovenal spraakmakend mocht zijn.” Dat werd LadyPapa. “Waar Marcel de papa is die van mooie wijnen en klassieke gerechten houdt, ben ik de Lady die gaat voor lichte maaltijden en de look and feel van het restaurant heel belangrijk vindt.”

No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen

Geen gerelateerde posts gevonden