Article headline
Kids met een passie: 'Dit doen wij het liefst'
Leven

Kids met een passie: 'Dit doen wij het liefst'

Onbevangen, geen meningen en alle tijd van de wereld om te doen wat je het allerleukste vind. Deze 4 kinderen weten maar al te goed wat ze het liefst doen!

Kids met een passie: 'Dit doen wij het liefst'

DO (5) UIT NIEUWE NIEDORP

“Dansen doen we het liefst. Overal en altijd. In de woonkamer, in de tuin of op school. Soms zelfs onder het eten, totdat mama zegt dat ik aan tafel moet gaan zitten. Als ik ergens naartoe ga dan doe ik dat meestal huppelend, dat is ook een beetje dansen. Verkleden doen we ook graag en we spelen dan ‘modeshowtje’. We hebben een grote verkleedkist, die vol zit met grappige dingen. Oude hoeden van oma, kleding van mama of een politie-outfit, alles kan je erin vinden. Als we ons om hebben gekleed rennen we dansend, met onze gekke kleding aan door het huis. Het leukste is als we een rok hebben die goed zwiert. Dan draaien we heel veel rondjes achter elkaar in de lange gang. Daar kan je trouwens ook goed rolschaatsen. In de zomer rennen we rondjes door de tuin, totdat de zon ondergaat en het allang tijd is om te gaan slapen.”

PLUK (6) UIT SCHAGEN

“Dansen vind ik heeeeel leuk! In de keuken op liedjes van Pikachu en Ninjago. Die vraag ik zelf aan Google Home, want die speelt ze altijd voor me (ook als mama er geen zin in heeft). Als ik het liedje Dochters hoor van Marco Borsato dans ik altijd met papa. Hij zwiert me dan de kamer door en dan moeten we samen heel hard lachen. Ik hou van optreden. Dan pak ik mijn microfoon en zing ik liedjes mee. Als ik een rok heb om te zwieren draai ik rondjes tot ik draaierig word en op de grond val. Als ik klaar ben met zwemmen, ga ik snel weer op dansen. Dan word ik steeds een beetje beter.”

JIMMEY (3) UIT NOORD-SCHARWOUDE

“Bij ons thuis staat altijd muziek aan en papa is een echte Beatles-fan. Door hem ben ik helemaal wild geworden van alles wat met The Beatles te maken heeft. Als ik ze op de radio hoor, herken ik het en roep ik Beatles Beatles! Ik speel graag echte platen af op de platenspeler. Papa heeft een hele platencollectie waar ik graag met hem doorheen struin. Ondanks dat ik nog niet kan lezen, herken ik de hoezen van The Beatles. Alle Beatles-muzikanten ken ik bij naam en ik noem ze heel vaak op. Mensen vinden dat vaak bijzonder. Ik hou van alles wat met muziek te maken heeft en speel ook graag op de piano of met de gitaar. Misschien word ik later wel muzikant zeggen mensen dan, maar voor nu word ik er vooral heel vrolijk van.”

VAI (3) UIT NIEUWE NIEDORP

“Het liefst trek ik me terug in een stille hoek. Dan ga ik een boek lezen of tekenen. Dit kan ik uren volhouden. Ik ben gek op verschillende kleuren door elkaar. Krijt gebruik ik vaak, op straat of op het schoolbord in onze speelkamer. Soms sluip ik stiekem naar boven en dan haal ik spulletjes uit de kledingkast van mama. Dan trek ik haar hakken aan of doe ik haar hoeden op. Dan kijk ik daarna in de grote spiegel hoe het staat. Als ik erbij kan, pak ik ook nog rode lippenstift, die ik dan ook op doe. Dan ben ik net een echte dame.”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen