Article headline
Exclusieve, handgemaakte producten van staal en RVS
Wonen

Exclusieve, handgemaakte producten van staal en RVS

In een prachtig herenhuis aan de rand van het centrum in Alkmaar, realiseerde Special Metals, dé leverancier van maatwerk in staal, diverse bijzondere producten...

Exclusieve, handgemaakte producten van staal en RVS

In een prachtig herenhuis aan de rand van het centrum in Alkmaar, realiseerde Special Metals, dé leverancier van maatwerk in staal, diverse bijzondere producten. Een strakke zwarte binnenpui en -deur, een elektrische toegangsdeur naar de wijnkelder met beloopbaar glas en een prachtige stalen trap.

Om te voldoen aan de wensen van de klant, ondernemer Rens Slik, werd door Studio Special Metals samen met Rens een schets uitgewerkt. Na akkoord werd deze schets omgezet in een technisch ontwerp en vervolgens in productie genomen in de werkplaats. In het ontwerp wordt altijd een mooie mix gemaakt tussen functie en design.

Special Metals valt vooral op door de verfijnde manier van werken

Rens vertelt over de samenwerking: “Er zijn meerdere goede aspecten aan de producten van Special Metals. Als ik er één moet noemen, is dat voor mij dat alles ontzettend verfijnd is. Je ziet concurrenten waar je waarschijnlijk goedkoper uit bent, maar waar het resultaat ook echt minder is. Alle details zijn perfect. En voor ons gaat het juist om de details.”

Foto's: @bylilian

Special Metals ontwerpt, maakt en plaatst exclusieve, handgemaakte producten van staal en RVS, waar zowel de klant als zijzelf trots op zijn. Eigenaar Frank Kesselaar maakte bijna 20 jaar geleden van zijn hobby metaalbewerking zijn beroep. Inmiddels is Special Metals een grote naam voor maatwerkoplossingen in staal: een fraaie deur, taatsdeur, pui, trap, hekwerk, tafelonderstel of kast. Met zijn team werkt hij met verschillende soorten staal en is een échte specialist geworden in hoogwaardig laswerk (tig, mig en mag), plaatbewerking en licht constructiewerk.

Maatwerk is hun vak, dus niets is onmogelijk. Het Alkmaarse bedrijf werkt samen met diverse aannemers en architecten en levert aan zowel de zakelijke als de particuliere markt, alles met de hand gemaakt in eigen werkplaats. Tot het portfolio behoren namen als ETQ, het Lloyd Hotel, Poland Bouw en vele anderen.

Slik vertelt over de samenwerking: “Wat vooral opvalt is dat er snel geschakeld wordt, met je mee wordt gedacht en dat zelfs tijdens het plaatsen alles zeer netjes wordt uitgevoerd. Als je op zoek bent naar kwaliteit en houdt van details, ben je hier op de juiste plaats.”

Meer informatie?

www.specialmetals.nl

www.instagram.com/specialmetals

pinterest.com/kesselaarspecialmetals

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen