Article headline
Interview deelnemers Kinderen Kopen een Huis
Wonen

Interview deelnemers Kinderen Kopen een Huis

In het televisieprogramma Kinderen kopen een huis kopen kinderen een huis voor hun ouders. Pas als het koopcontract is getekend krijgen de ouders de woning te zien. De redactie van Buitengewoon wilde weten wat kinderen het belangrijkst vonden bij de keuze voor een nieuw huis.

Interview deelnemers Kinderen Kopen een Huis

Kopers: Kyara (14), Gabi (16), Rafi (17), Armando (18) en Angel (19)

Verhuisden van Hoofddorp naar Alphen aan den Rijn

‘MIJN BROER WIL VOORAL ONGESTOORD KUNNEN GAMEN’

Kyara: “Wij zijn een samengesteld gezin met zes kinderen, waarvan er vijf mee naar Alphen aan den Rijn verhuizen. Op dit moment wonen Armando en ik nog met onze moeder in Hoofddorp en haar vriend Paul en zijn kinderen wonen in Delft. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een woning tussen Hoofddorp en Delft in. Wat we belangrijk vonden, was dat het huis twee badkamers en zes slaapkamers zou hebben. Het huis dat we gekocht hebben, is een vrijstaand huis aan een hofje. We hebben straks alle ruimte en altijd zon in de tuin. De woonkamer is heel licht en dankzij glazen tussendeuren kunnen we bijvoorbeeld een aparte chillplek maken.

Mijn moeder wilde graag aan het water wonen, maar dat is niet gelukt. Wel is ze heel blij met ons nieuwe dakterras. Mijn nieuwe kamer wil ik een beetje neutraal houden. Ik heb nu veel roze, maar daar ben ik wel op uitgekeken. Waarschijnlijk wordt het mintgroen. Verder zou ik graag een twijfelaar krijgen. Voor mijn broer is het vooral belangrijk dat hij ongestoord met zijn vrienden kan gamen. Voor zijn nieuwe slaapkamer had hij twee eisen: dat hij groter is dan de kamer die hij nu heeft en niet zoals nu recht tegenover de kamer van mama en Paul ligt.”


No items found.
No items found.

Kopers: Lydia (14), Jason (11) en Chris (16)

Verhuisden van Hoofddorp naar Alphen aan den Rijn

‘PLEK VOOR MIJN HARRY POTTER-VERZAMELING’

Lydia: “Wij wonen nu in Hoogvliet. Eerst wilden we niet weg, omdat we hier een mooie grote tuin hebben met een doorkijk naar de parkeerplaats achter ons huis. Ook is de metro vlakbij en zijn we zo in de stad of bij vrienden. Mijn moeder wilde graag een huis kopen in een rustige wijk in de omgeving van Rotterdam. Ik had alleen geen zin om een uur te moeten reizen naar school of ver van de winkels te zitten. Uiteindelijk hebben mijn broers en ik een woning in Klaaswaal gevonden. Hoewel het best dorps is, ben je zo bij de winkels.

Het fijne is dat het huis veel groter is dan waar we nu wonen. Ook de slaapkamers zijn groter en voor mijn moeder is er een aparte plek voor een wasmachine én een droger. De tuin is wel iets kleiner, maar je kunt er fijn barbecueën met familie. Voor mijn nieuwe kamer wil ik heel graag een tweepersoonsbed. Qua inrichting denk ik aan een beetje hippieachtig met heel veel planten. Ook wil ik een mooie plek voor al mijn Harry Potter-spullen, een grote kledingkast en ledverlichting. Mijn broertje is met name blij met de lichtinval in de tuin en mijn broer dat de keuken gas heeft in plaats van inductie.”


No items found.
No items found.

Kopers: Keano (10) en Shania (14)

Verhuisden van Assendelft naar Akersloot

‘MIJN BONUSMOEDER KRIJGT EEN EIGEN WERKPLEK’

Keano: “Mijn zus en ik wilden in eerste instantie niet weg uit Zaandelft, omdat we gewend zijn aan deze omgeving, hier veel vrienden hebben en lekker dicht bij de winkels wonen. Vooral mijn zus vindt dat belangrijk, omdat ze dan met vriendinnen kan gaan shoppen. Uiteindelijk hebben we een huis gevonden in Akersloot, dat is hier dertig minuten vandaan. Hoewel ik wel iets meer zal moeten gaan reizen, kan ik gewoon op mijn basisschool blijven. Toen mijn zus en ik naar huizen gingen kijken, vond ik het vooral belangrijk dat ik een grotere kamer zou krijgen en dat de badkamer twee wastafels heeft. Dat is allebei gelukt. Ik vind het verder wel heel cool dat ik mijn nieuwe slaapkamer zelf mag inrichten.

Wat ik heel mooi vind, is een beetje legerachtig met veel planten, legerkisten en veel bruin- en groentinten. Natuurlijk en botanisch. Tot voor kort had ik een hoogslaper, maar dat wil ik niet meer dus er komt een normaal bed en een los bureau. Wat mijn vader belangrijk vond aan een nieuw huis? Een eigen oprit, zodat hij zijn hybride auto kan opladen. Mijn zus wilde net als ik een grotere slaapkamer en een fijne badkamer met twee wastafels. Mijn bonusmoeder krijgt een eigen werkplek. Wel zo handig nu iedereen zoveel thuiswerkt.”

Kopers: Marit (16) en Mike (13)

Verhuisden van Oosteind naar Goirle

‘DE GATEN ZITTEN IN HET DAK EN ALLES MOET VERVANGEN WORDEN’

Marit: “Wij wilden niet verhuizen, omdat we hier zijn opgegroeid en al onze vrienden hier wonen. Wel moeten mijn broer en ik veel reizen, omdat we allebei op het Koning Willem 2 College in Tilburg zitten waar ik de dansopleiding volg. Mike voetbalt bij Willem II. Uiteindelijk hebben we een huis gevonden in Goirle, vlakbij Tilburg. Het is een twee-onder-een-kapwoning waar nog verschrikkelijk veel aan gedaan moet worden. De gaten zitten letterlijk in het dak en ook de keuken en badkamer moeten vervangen worden.

Mijn ouders wilden eigenlijk een huis waar we zo in zouden kunnen, maar omdat de buurt leuk is en het dichtbij school is, vinden ze het nu wel waard. Daarbij was er gelukkig ook nog geld over om te verbouwen. Mijn moeder vindt het vooral leuk dat de wijk lekker levendig is en er leuke winkels zijn. Voor mijn nieuwe slaapkamer denk ik aan een sfeervolle kamer met houttinten en de kleuren beige, lichtroze en goud. Het liefst met een eigen wastafel, een grote kledingkast met spiegel en een tweepersoonsbed. Mike wil een stoere kamer met een voetbalgoal en een grote game hoek. Het fijnst vind ik dat ik straks overal dichtbij woon en niet meer zo ver hoef te fietsen als ik iets leuks wil gaan doen.”


No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen