Article headline
Het verhaal achter de deal: “Ik zei: rij maar door, dit wordt niks!”
Wonen

Het verhaal achter de deal: “Ik zei: rij maar door, dit wordt niks!”

Het verhaal achter de deal: “Ik zei: rij maar door, dit wordt niks!”

Zelden heeft de zoektocht naar een andere woning zo veel wendingen genomen als die van Sven en Judy. Uiteindelijk kochten zij deze prachtige stolpboerderij in Sijbekarspel, maar al twee keer hadden ze bijna getekend voor een andere woning. “Tot we stomtoevallig dit plaatje tegenkwamen in Buitengewoon Magazine, dat we net in onze handen gedrukt hadden gekregen. Dat verzin je toch niet?”

“Hoor je die koeien? Oh, ik heb er zo’n zin in om hier elke dag thuis te komen!” Het echtpaar, met twee dochters van rond de twintig, woont al jaren fijn in Alkmaar maar wilde iets ‘vrijers’. Drie jaar geleden hadden ze bijna een huis in Stroet gekocht. Dat was tevens hun eerste kennismaking met Geert Klaver. Sven: “Hij had de prijs bijna een ton laten zakken voor ons. We twijfelden enorm, maar het uitzicht was niet top en onze jongste dochter vond de afstand naar school te groot.”

Een schoonheid
Het rondkijken naar andere huizen ging door, de pijlen gericht op de kuststreek. Tot ze ontdekten dat de prijzen in de polder gunstiger zijn dan in Schoorl of Bergen. Hun oog viel op een stolpboerderij in Noordbeemster, in de verkoop bij Klaver Makelaardij. Judy: “Na één bezichtiging waren we er al uit: dit moest ‘m worden. Geert gaf ons nog een Buitengewoon Magazine mee en de volgende dag zouden we een bod uitbrengen. Maar toen gebeurde het: al bladerend ontdekte Sven een stolp in Sijbekarspel die nog onder zijn radar was gebleven. Een schoonheid!”

Knoop in de maag
“Ik belde meteen Klaver op”, vertelt Sven. “We wilden beide opties met elkaar vergelijken en stelden voor om die avond via Sijbekarspel naar Noordbeemster te rijden. Het was grijs en miezerig weer. Via een industrieterrein bereikten we Sijbekarspel, waar een afgebrand huis ons het meest opviel. Doorrijden maar, zeiden we tegen elkaar, dit is niks.” Maar in Noordbeemster volgde opnieuw een verrassende waarneming. Judy: “Het was daar zó pikkedonker, ik kreeg er knoop van in mijn maag.”

“De kleuren, de ruimte, de sfeer. Dit is gewoon niet in een video of brochure te vatten” 


Slechte makelaar
Wat nu? Sven en Judy besloten de woonboerderij in Sijbekarspel een eerlijke kans te geven. Een dag later, een zonnige zomerdag, opende Geert de voordeur en als bij toverslag was het stel overtuigd. “We vielen van de ene verbazing in de andere, bij elk vertrek opnieuw. De kleuren, de ruimte, de sfeer. Dat is gewoon niet in een video of brochure te vatten. Dit gevoel was nieuw voor ons”, aldus Judy. “Ik zei tegen Geert: “Als je dit huis niet aan ons kunt verkopen, ben je een slechte makelaar. Hij proestte het uit natuurlijk.” 

Champagne
De aankoopmakelaar van Sven en Judy en Klaver Makelaardij als verkoopmakelaar kwamen tot een overeenkomst die beide partijen zeer tevreden stemden. Op een zwoele zomeravond ondertekenden zij hier, in de stolpboerderij, het contract. “Het was een mooi en bijzonder moment”, vertelt Sven, die nog altijd goed contact heeft met de vorige eigenaren. “De champagne werd ontkurkt en het bleef nog lang onrustig.” 


No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen