Article headline
Financiële familieadviseurs
Werken

Financiële familieadviseurs

Financieren bij banken wordt steeds meer gestandaardiseerd, terwijl de klanten steeds minder standaard worden. Bij Company Finance kennen we onze klanten nog en kijken we verder dan de standaardprocedures.

Financiële familieadviseurs

In 2007 begonnen de broers Bas en Maurice Zuurbier met Company Finance, een bedrijf voor financieel advies op zakelijk gebied. Beiden waren samen al dertig jaar actief in het bankwezen; de stap naar een zelfstandige onderneming was een natuurlijk gevolg. Net dat stapje extra kunnen zetten voor je klanten en een vertrouwd adres worden voor iedereen. Niet snel later kwam er ook een tak bij voor de particulieren, Living Finance, en daarmee ook een nieuw gezicht, Patrick de Vries. Vijftien jaar later is het drietal nog steeds succesvol actief.

Steeds minder standaard
Bas Zuurbier: “We merken in de dagelijkse praktijk dat financieren bij banken steeds meer gestandaardiseerd wordt, terwijl de klanten steeds minder standaard worden. Of het nu gaat om het type pand of de situatie van de klant. Neem bijvoorbeeld een ondernemer met een groeiend bedrijf met inkomsten uit verhuurde panden, dit maakt dat ons werk heel specialistisch is geworden. Vroeger belde je je accountmanager, die kon alles regelen. Tegenwoordig moet je het zelf aanvragen. Voor standaardsituaties is dit nog redelijk te doen, maar met alles wat niet standaard is, loop je vast. Hoe prettig is het dan als je alle vragen persoonlijk aan een ervaren adviseur kan stellen?”


Financiële rust

“We krijgen van onze klanten terug dat het heel fijn is dat je iemand nog even gewoon kan bellen met een vraag over bijvoorbeeld een potentiële nieuwe woning. Vaak heel normale en logische vragen, maar het hebben van iemand die daar direct antwoord op kan geven, je persoonlijke situatie kent en gevraagd en ongevraagd advies geeft, is bij banken een zeldzaamheid geworden. Wij zijn met veel klanten vanaf het eerste uur meegegroeid en we hebben mogen helpen met het realiseren van hun woonwensen, het financieren van bedrijfspanden en beleggingspanden of woningen voor de kinderen. Bij veel klanten geven we inmiddels aan twee of zelfs drie generaties financieel advies, waarbij het altijd draait om vertrouwen, duidelijkheid én financiële rust voor een lange periode.” 


100.000 euro schenken

In 2022 bestaat nog de mogelijkheid om tot 100.000 euro te schenken. De kans is groot dat dit in 2023 wordt afgeschaft of teruggebracht tot een veel lager bedrag. “Door de hoge woningprijzen is schenken voor veel ouders een actueel onderwerp. Ze vragen zich af hoe anderen dat doen en willen graag hun eigen mogelijkheden onderzoeken. Vaak stelt men onafhankelijk advies in dit soort situaties op prijs. Naast veel ouders die veel kunnen, maar het (nog) niet willen, zijn er ook veel ouders die het wel willen maar denken niet te kunnen.” De conclusie: elke situatie is anders, maar ga vooraf in gesprek met een familiehypotheekadviseur. 


Thirza van Dalen en Salvatore Tipaldi kochten onlangs hun eerste huis. Thirza: “Omdat we allebei nog niet zo lang ondernemer zijn, kregen we zelf bij de bank te maken met langdurige standaardprocedures. Door de hulp van Company Finance verliep alles heel soepel en zijn we nu de trotse eigenaren van een prachtige woning in het centrum van Hoorn!”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen