Article headline
Esther Schouten: 'Succes is één keer meer opstaan'
Leven

Esther Schouten: 'Succes is één keer meer opstaan'

Esther Schouten (42 jaar) woont in Hoorn en is 2 keer Europeeskampioen en 5-voudig Wereldkampioen boksen. Toen ze 15 jaar was begon ze met kickboksen en ze vocht een half jaar later haar eerste wedstrijd.

Esther Schouten: 'Succes is één keer meer opstaan'

Nadat ze voor de derde keer Wereldkampioen werd, kreeg ze kanker. Ze overwon de ziekte en sleepte daarna nóg twee keer de wereldtitel in de wacht. Na haar topsportcarrière werd ze Personal Trainer en sinds 2017 runt ze samen met haar man Jasper een groothandel in microcement. Het bedrijf is gevestigd in Zwaagdijk-Oost. 

,,Mijn broers zijn tweeling dus ik had altijd het idee dat ik tegen ze moest opboksen. Toen er eentje begon met kickboksen, begon ik daar ook mee. Overtuigingskracht heeft mij heel ver gebracht. En doen! Veel mensen hebben goede ideeën maar doen er niks mee.

'Succes is één keer meer opstaan'

Als topsporter moest ik mensen om me heen verzamelen die in mij geloofden. Nu ben ik een bedrijf aan het opstarten met mijn man en merk ik dat hier hetzelfde geldt. Ik heb altijd in hem geloofd. Hij deed atheneum en heeft zoveel meer in z’n mars. Ik kom uit een ondernemersgezin; mijn vader zat in de handel en mijn moeder had een kledingzaak. Ik had altijd voor ogen dat ik een winkel wilde en Jasper vond een perfect product, wat we nu samen in de markt brengen. Dit is ook topsport. ”

En hoe behaal je dan succes? Door het gewoon te doen en ervan overtuigt te zijn dat je het kan. Ik heb weleens een wedstrijd verloren, maar dat was puur op mentaal vlak. Tijdens mijn ziekte had ik maar één ding voor ogen, de 4e belt in de wacht slepen. Ik had helemaal geen tijd om dood te gaan. Toch weet ik nu ook dat doorzetten, durven en geloven, je niet álles kan geven. Jasper en ik wilden graag kinderen, daar hebben we werkelijk alles voor gedaan. Maar als het uiteindelijk niet lukt, omdat je daar simpelweg geen invloed op hebt, dan moet je ook weer loslaten.”No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen