Article headline
De IJsselmeerdijk
Werken

De IJsselmeerdijk

Ik wil graag een plek creëren waar mensen gelukkig kunnen zijn

De IJsselmeerdijk

Jonge ondernemers, daar zijn we bij Klaver Makelaardij gek op. Mensen die hun nek boven het maaiveld uit durven te steken en simpelweg snoeihard werken om hun dromen na te jagen. Zo ook Wouter Duif (27). In juni begon hij met zijn hoveniersbedrijf, De Ijsselmeerdijk.

"Het is een jongensdroom die uitkomt”, zegt de goedlachse Wouter.

,,Mensen zeiden altijd, hovenieren dat is niks, alleen grasmaaien en blaadjes harken. Maar het is veel meer dan dat. Je moet je nooit laten tegenhouden door wat andere mensen zeggen, maar je eigen ding doen en je dromen achternajagen, daar gaat het om.”  
GEBORGENHEID EN ONTSPANNING

Wouter komt uit Warder, een klein lintdorp aan het Ijsselmeer.

,,Ik ben gek op de natuur, het water, de grond, alles bij elkaar. Jarenlang was ik als hovenier werkzaam bij meerdere bedrijven. Daardoor heb ik ervaring met allerlei grondsoorten, klei en zand, van Den helder tot Leersum. Ik wil graag een plek creëren waar mensen gelukkig kunnen zijn. Een tuin biedt geborgenheid en ontspanning en ik vind het heel mooi om dat te kunnen maken.”

,,We houden ons voornamelijk bezig met onderhoud en aanleg van landelijke tuinen, passend bij de gebruiker en geheel in eigen stijl. Ik vind het heel belangrijk om een tuin te integreren in het landschap. Als er mensen op een bepaalde plek komen wonen vinden ze het vaak daar heel mooi. Dan is het perfect als de tuin daar ook bij past. Ik ga dan kijken wat er voor komt in die omgeving, qua bomen en planten. Dan maak ik een plan waarin we beschrijven hoe we dat op een natuurlijke wijze kunnen integreren.”

RENOVATIE

,,Als we een tuin renoveren, kijk ik ook naar het karakter van de tuin. Soms is een oude boom met vergroeide takken juist heel mooi en beeldbepalend, dan kan je ervoor kiezen dit te behouden. Al is dat niet het meest voor de hand liggende in sommige gevallen. Mijn ambitie is om straks met drie tot vijf mensen aan het werk te zijn.

Daarom is de naam van mijn bedrijf ook De Ijsselmeerdijk, de werknemers zijn ook ‘De Ijsselmeerdijk’. Wij werken voor iedereen, zijn discreet en zeer secuur. We vinden het prettig om een extra stukje service te verlenen en pakken alles graag aan. Een keer een dakgoot legen of de groene bak aan de weg zetten is voor ons geen probleem. We willen onze klanten ontzorgen en zetten daar graag een pasje extra voor.”

Nieuwsgierig? En meer weten? Kijk op www.deijsselmeerdijk.nl voor meer informatie

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen