Article headline
Ambacht + teamwork = droomkeuken!
Wonen

Ambacht + teamwork = droomkeuken!

Vorig jaar hakten de bewoners de knoop door: de hele achterkant van de woning gaat eruit. Hier moest hun droomkeuken verrijzen. Door de juiste vakmensen en samenwerking is het eindresultaat spectaculair!

Ambacht + teamwork = droomkeuken!

Midden in het oude centrum van Enkhuizen, achter een gevel waarvan je het niet zou verwachten, gaat een historische boerderij schuil. Minstens zo verrassend is de keuken, uitgevoerd met de modernste apparatuur én respect voor de bestaande woning. Dit was de sleutel naar harmonie in de totale woning, aldus de bewoners. Een spectaculair resultaat van vakmensen die durven samenwerken.

Vorig jaar hakten de bewoners de knoop door: de hele achterkant van de woning gaat eruit. Ook de tussenmuur moest wijken. De vrijgekomen ruimte besloeg de gehele woningbreedte. Hier moest hun droomkeuken verrijzen. Dus hadden ze een dreamteam samengesteld, met Boudewijn Hosmus Keukenambacht als creatieve spil en uitvoerder.

Sfeerhaard
Samen met de bewoners bedachten zij eerst de nieuwe indeling. Doel: een fijne leefruimte creëren en verbinding tussen keuken en woonkamer. De oplossing was een open keuken met een kookeiland enerzijds, ruimte voor een lange eettafel anderzijds én contact met de tuin, zelfs vanuit de woonkamer. Achter de eettafel staat een witte, open wandkast met sfeerhaard. “De ruimte heeft een duidelijke afsluiting nodig. Een fraai contrast met het hout en rvs”, aldus Ellen Hosmus.

Revolutionair
Het ontwerpproces van de keuken zelf begon met de apparatuur. Boudewijn Hosmus wist wel raad met het specifieke verlanglijstje van de bewoner. “Deze Miele Dialog is de revolutionaire oven die zelf aanvoelt wanneer een gerecht gaar is”, vertelt hij. Daarnaast pronkt er een robuust fornuis van Wolff, een in kleur gespoten afzuigunit van Wave en een luxe wijnklimaatkast van SubZero. “Hier hebben wij zelf mooie bierrekken bij gemaakt. De leverancier wist niet wat hij zag!”, lacht Boudewijn.

Natuurlijk
Vanuit de woonkamer heeft de keuken een warme, huiselijke aanblik. De andere zijde is uitgevoerd met rvs fronten, wat juist een stoere horeca-uitstraling geeft. “Boudewijn heeft het eikenhout afgewerkt met een grijze olie. Dat past helemaal bij de rest van de woning”, vertelt Ellen. Het aanrechtblad is van composiet: slijtvast, onderhoudsvrij en niet van echt steen te onderscheiden. Boudewijn: “Die randen hebben we met de hand gefrijnd. Dat geeft een extra natuurlijk effect.”

Teamwork
Elke keuze is gemaakt met respect voor het oorspronkelijke gebouw. Hét bewijs dat historische sfeer en modern comfort perfect samen kunnen. Maar ook het bewijs dat alleen teamwork leidt tot topresultaten. Boudewijn: “Interieurstylist, elektricien, loodgieter, tegelhandelaar: iedereen dacht in oplossingen. Daarvoor moet je openstaan voor nieuwe samenwerkingen.. Gaaf toch. Alles voor de droomkeuken van onze klant!”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen