Article headline
Sfeervol wandmeubel & duurzame keuken ineen
Wonen

Sfeervol wandmeubel & duurzame keuken ineen

Hoezo de keuken voor of achter? Michel en Cécile uit Noordwijk plaatsten hun keuken ertussenin: tegen de lange zijde van hun woonkamer. Zwevend. Met de uitstraling van een wandmeubel. Voorzien van alle luxe. En grotendeels gemaakt van hergebruikte materialen. “Wij denken graag anders dan anders.”

Sfeervol wandmeubel & duurzame keuken ineen

Na de koop van hun woning stortten Michel en Cécile zich enthousiast op de inrichting van de U- vormige living. Vrijwel alle buren hadden de achterzijde ingedeeld rond een kookeiland. Maar waar de oplossing voor de hand liggend lijkt, wordt bij Michel en Cécile de creativiteit geactiveerd. De twee sloegen aan het schetsen. Er ontstond een langwerpige keuken van voor- tot achtergevel.

Multifunctioneel pronkstuk

“Onze keuken moest een pronkstuk worden. Niet alleen als keuken, maar als multifunctioneel woonmeubel”, steekt Michel van wal. “Vandaar de hangende wandopstelling. Als je onze kamer vanuit de hal binnenkomt, sta je feitelijk direct in de keuken. Een huiselijke uitstraling was daarom belangrijk.” Hun vorige buren wisten het juiste adres voor deze uitdaging: Boudewijn Hosmus Keukenambacht in Anna Paulowna. Gouden tip, bevestigt Michel: “Ellen Hosmus heeft gevoel voor stijl, terwijl Boudewijn alles technisch mogelijk maakt. Samen zijn we tot een schitterend ontwerp gekomen.”

Geen keukenuitstraling

Een sfeervolle keuken als zwevend wandmeubel. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Waar laat je bijvoorbeeld de wateraansluitingen? Overal is een oplossing voor bedacht. Qua techniek én gewenste dressoiruitstraling. “De witte kookplaat valt mooi weg in het werkblad. En kijk, met een druk op de knop zakt het kruidenkastje het aanrecht in. Weg!”, demonstreert Cécile enthousiast. Met hetzelfde gemak onttrekt ze de spoelbak aan het zicht. Hiervoor tovert ze uit de zijwanden van de kast houten panelen tevoorschijn. Al rollend openen deze scharnierdeuren zich, tot ze naadloos op hun plek staan. “Oogt wel zo rustig als je ’s avonds gezellig zit.”

“Van sterk oud hout kun je mooie nieuwe plakken zagen”

Oude spoorbielzen

De eigenaren van een agentuur in duurzame mode hadden nog een wens: verwerking van gebruikte materialen. Voor de laden tikte Boudewijn Hosmus oude spoorbielzen uit Frankrijk op de kop. Alle fronten komen uit één lengte, zodat de houttekening van voor tot achter doorloopt. Michel: “Boudewijn zei dat je van sterk oud hout altijd weer mooie plakken kunt zagen. Dat sprak ons natuurlijk aan.” Daarnaast vond hij planken die onderop de stapel hadden gelegen, op grind. Na vakkundige bewerking vormen de verschillende houtsoorten één geheel. Cécile: “En dit is het eindresultaat: warm en robuust, sfeervol, praktisch en uniek!”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen