Article headline
Prikkelende nieuwsgierigheid bracht ons in Schagen
Werken

Prikkelende nieuwsgierigheid bracht ons in Schagen

Willem van der Voort liet zijn nieuwe kantoorpand in Schagen volledig verbouwen...

Prikkelende nieuwsgierigheid bracht ons in Schagen

Willem van der Voort liet zijn nieuwe kantoorpand in Schagen volledig verbouwen. Het pand onderging een dusdanige metamorfose, dat Buitengewoon Klaver geprikkeld werd om eens op onderzoek uit te gaan. Wie zijn er verantwoordelijk voor deze fantastische nieuwe look en wat was de achterliggende gedachte?

Willem van der Voort

“Anderhalf jaar geleden kocht ik dit pand om al mijn kantoren onder één dak te huisvesten. De Jongens DE WIT hebben bij ons thuis een zeer succesvolle verbouwing gerealiseerd, dus ik schakelde ze ook in voor dit project. Ik kocht het pand niet omdat ik het zo mooi vond. Als je het mij vraagt is dit het lelijkste van Schagen, maar het heeft enorm veel ruimte, dus voorziet het in de behoefte. Voorheen was het gebouw van de gemeente. Nu was het de taak aan de jongens en binnenhuisarchitect Corine Korthouwer om de binnenkant zo mooi te laten worden, dat je de buitenkant direct vergeet als je binnenstapt, oftewel, van binnen zou dit het mooiste pand van Schagen moeten worden. Dat is meer dan gelukt. We hebben een prachtig kantoor met heel veel sfeer, het voelt bijna als thuis. Daarnaast vond ik het belangrijk dat er een goede combinatie van ruimte en licht werd gemaakt. Ook dit is heel goed gelukt. Daarbij verliep de samenwerking zeer prettig. De Jongens hebben een goede creatieve inbreng, ze houden zich aan afspraken én aan de planning, iets wat uitzonderlijk is in de bouw.”

Sjors de Wit

“We waren zeer erkentelijk met de opdracht van de heer Van der Voort om de verbouwing en renovatie van dit kantorencomplex te begeleiden. Aanvankelijk zouden we één verdieping doen,uiteindelijk zijn het er drie geworden. We hebben de complete inrichting zelf gemaakt, denk hierbij aan de keukens, tafels en kasten. De opdracht was; maak het pand, wat dateert uit 2001, up-to-date. Wij verzekerden meneer van der Voort; alles komt in orde. En zo geschiedde. Er zijn veel dingen veranderd, maar de elementen die we nog in konden zetten zijn behouden.” Broer Edo sluit af met: “Het is mooi dat we dit hele project met ons eigen team konden realiseren. Van slopen tot de bouwbegeleiding en uiteindelijk de hele inrichting. Daar zijn we trots op!”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen