Article headline
Samen de wereld een stukje mooier maken
Werken

Samen de wereld een stukje mooier maken

Als jonge kunstenaar wilde Boxie ‘slagen’ als kunstenaar. Een eigen stijl ontwikkelen, veel exposeren en werken voor bekende merken...

Samen de wereld een stukje mooier maken

Als jonge kunstenaar wilde Boxie ‘slagen’ als kunstenaar. Een eigen stijl ontwikkelen, veel exposeren en werken voor bekende merken. Hij bereikte het allemaal, maar het bleek niet zijn pad. Nu heeft hij nog maar één wens: de zuivere energie delen die vrijkomt als je samen een tekening maakt en deze cadeau geeft. “Dat wil ik alle kinderen van de hele wereld laten ervaren. Daar krijg ik vreugde voor terug. Dít is mijn pad.”

Het duurde tientallen jaren, maar Boxie heeft zijn wezenlijke koers gevonden. Hiermee is de Hoornse kunstenaar (1970) voor velen een inspiratiebron. “Wat ik doe ligt zo dicht bij mij, ik bén het gewoon. Lang niet iedereen vindt dit in zijn werk. Hier komen vergt dan ook lef. Iedereen komt in zijn leven mogelijkheden tegen waarvan zijn ogen gaan glinsteren. Maar al voelt het nog zo goed, er borrelen altijd ja-maars op. De ratio dringt door. Durf je je hart te volgen? En besef je dat je die keuze zélf maakt?”

Vertrouwen

Boxie weet dat voor veel mensen geld een obstakel is. Een kwestie van vertrouwen, vindt hij. “Als je doet wat je moet doen, dan is dát jouw basis. Geldzorgen zijn dan slechts hobbeltjes die je onderweg neemt. Die los je wel op. Toen ik mezelf ging storten op het kunstenaarschap, gaf ik mijn baan op. Toen ik ging werken met kinderen, brak ik alles af wat ik als kunstenaar had opgebouwd. Geld verdiende ik nauwelijks, maar het maakte mijn wereld zo veel rijker en liefdevoller.”

Spannend

Hoewel geld hem altijd koud liet, is Boxie op het punt aanbeland dat financiën wél een rol gaan spelen. Maar niet voor zichzelf. “Ik wil samen met kinderen tekeningen maken waarmee zij andere mensen blij maken. De zuivere energie die daarbij vrijkomt wil ik delen, het liefst over de hele wereld. Hiervoor moet ik alles omarmen wat nodig is, dus ook geld. Materialen, drukwerk, promotie om bij scholen binnen te komen: alles kost geld. Ik durf nu ook dingen te vragen. Superspannend allemaal voor mij. Mijn leven draaide om persoonlijke vrijheid; nu heb ik een doel.”

Zuiver

Zijn doel is helder. Althans, voor Boxie zelf. Voor de buitenwacht valt het kwartje soms niet direct. “Dat komt doordat ik niets wil verkopen, maar delen. En dan ook nog zoiets abstracts als een gevoel. De tekeningen zijn slechts het verbindingsmiddel. Vanuit je hart iets moois creëren en het daarna weggeven, zonder voorwaarden. Dat onbevangen geluksmoment gun ik ieder kind. En mezelf? Niets meer dan dit. Dit is wat ik de wereld tijdens mijn leven hier te geven heb. En het gaat me lukken ook.”

Meer informatie: https://www.boxie.nl/

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen